Witam wszystkich,
na wstępie tylko powiem że moje ostatnie przygody z prestą skończyły się dzieje temu - na wersji 1.4. Mam do Was koledzy/koleżanki dość (w moim mniemaniu) trudne pytanie. Otóż.
1. Instaluje preste,
2. Włączam multistore,
3. Zakładam nową grupę - powiedzmy abc - w której to
nie współdziele klientów, zamówień oraz stanów magazynowych z główną grupą default
4. zakładam nowy sklep - w nim ustawiam:
- nazwę sklepu - powiedzmy xyz,
- grupa sklepów - abc,
- kategoria główna - główna (tutaj bez zmian),
- powiązane kategorie - zaznaczam tylko główna,
- wybieram szablon docelowy,
i (uwaga)
bez względu na to czy dokonam importu (wszystkich) danych z domyślnego sklepu czy też nie, po dodaniu nowych kategorii nie mogę tych kategorii wyświetlić. Wybieram sklep którm będę zarządzać - abc - dodaje kategorie do kategorii głównej (na tym etapie jest ona pusta). Wchodzę do modułów. Wybieram menu górne poziome -> konfiguruj. Na górze jest zaznaczona aktywuj moduł dla tego sklepu. Wybieram interesujące mnie kategorie - w tym wypadku są to wszystkie kategorie dla tego sklepu (abc).
Pytanie - co robię źle? Pytam bo czego kolwiek bym nie zrobił nowe kategorie pomimo że dostępne w module poziome mennu górne nie wyświetlają się na stronie. Co można zrobić z tym fantem oraz czy ktoś kiedyś się z podobnym problemem spotkał? Będę wdzięczny za w miarę szybką odpowiedź.