zmodyfikować moduł generujący plik dla porównywarek
2. lokalizacja-waluty-pln [wyłącz części dziesiętne]
Tylko że wyłączenie części dziesiętnych tylko je ukrywa a nie usuwa. W przypadku koszyka i tak brane są pod uwagę kwoty z częścią dziesiętną. Sklep po prostu ich nie wyświetla. Kwestia jaką cene wyświetli jest kwestią jakie zaokrąglanie włączę.
Co do porównywarek i przelewy domyślam się że jest to modyfikacja tych skryptów ale wolałbym najpierw dojść do tego czemu tak jest z cenami w sklepie.
zmien sobie zaokraglanie z klasycznego na np. "zawsze do gory"
i tak to nic nie da. Ponieważ z tego co zauważyłem presta jest zrobiona tak że najpierw sumuje sobie produkty w koszyku (przed zaokrąglniem ) i na koniec zaokrągla sumę.
Przy wyłączonej części dziesiętnej oraz zaokrąglaniu do góry jak produkt ma cenę 1,2 pokaże 2 zł. jak ma 2,4 pokaże 3 zł, jak ma 5,6 zł to pokaże 6 zł. W takim przypadku w koszyku będę miał ceny 2, 3 i 6 zł. Presta powinna sumować te ceny i pokazać mi 11 zł do zapłaty. Pytanie brzmi co trzeba zmienić żeby presta sumowała ceny zaokrąglone ? Na ten moment robi tak 1,2 + 2,4 + 5,6 = 9,2 i wyświetli mi w sumie 10 zł. a powinno wyświetlić 11 zł. Czyli mamy absurd produkty w koszyku 2, 3 i 6 zł a w podsumowaniu 10 zł. Chyba nie tak powinno to wyglądać?