wdrożenia PrestaShop Powiększenie zdjęć moduł

Upload zdjęć (nazwa.pl) wysiadło w trakcie pracy...

• 5 Odpowiedzi
  • 4627 Wyświetleń

*

Offline guru79

• Użytkownik
  • **
  • 21
  • 0
Upload zdjęć (nazwa.pl) wysiadło w trakcie pracy...
« dnia: Marzec 15, 2010, 08:34:12 am »
Witam.
Wczoraj spotkała mnie przykra niespodzianka...
Otóż poświęcając sobie niedzielny wieczór, chciałem dodać trochę nowych artykułów do mojego sklepu.
Dodałem chyba z 15 i tak przy 16 około godziny 18:30 (nazwa.pl) coś się z chrzaniło.

Produkt dodać mogę, opisy, itp...wszystko śmiga, jednak problem występuje przy dodawaniu zdjęć.

Normalnie po kliknięciu napisu zapisz zdjęcie serwer je pobiera do siebie i po chwili wyświetla jego miniaturkę i komunikat, że wszystko OK.

U mnie coś sie zepsuło :( i po chwili ładowania nic się nie dzieje, widzę tylko sam górny pasek menu, cała reszta się nie wyświetla...Na pasku np. IE pisze ze zakończono.

Sprawdzałem limity transferu, miejsca na dysku, itp....Nic nie wywnioskowałem.
W między czasie nie robiłem żadnej modyfikacji...

Czy ktoś się spotkał z takim czymś?

Przemek

Presta Version 1.1.0.5

*

Offline lof

• Mieszkaniec
  • 748
  • 1
    • moduły, szablony, integracje do prestashop!
Odp: Upload zdjęć (nazwa.pl) wysiadło w trakcie pracy...
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 15, 2010, 08:54:23 am »
nie jestes pierwszy i pewnie nie ostani serwery home.pl i nazwa.pl nie działją dobrze z prestą...

jedna rada zmień serwer bo czesto bedziesz miał problemy, albo poszukaj na forum gdzieś postó co i jak ktoś roziwązął bo wiem ze ludzie dochodzili do jakiś porpawek ale czy na 100% wszystko działało nie wiem.
pomoc na forum darmowa
pomoc na gg płatna - 24909954
integracja z allegro
MODUŁY SZABLONY INTEGRACJE -> www.prestahelp.com

*

Offline guru79

• Użytkownik
  • **
  • 21
  • 0
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 15, 2010, 09:21:59 am »
Witam.
Z homem też miałem problemy, przeniosłem się  na nazwe i tam nigdy nie miałem problemów, wszystkie presty, a mam ich z 15 chyba inne cms, nawet dziwaczne rzeczy wszystko chodzi.

Wiem, że najprościej jest powiedzieć żeby zmienić serwer, ale to nie lekarstwo...Tymbardziej że mam tego w cholere.

*

Offline guru79

• Użytkownik
  • **
  • 21
  • 0
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 15, 2010, 09:08:31 pm »
Problem rozwiązany...Przynajmniej tymczasowo....
Zaktualizowałem do wersji 1.2.2.2 i problem nie występuje.

*

Offline guru79

• Użytkownik
  • **
  • 21
  • 0
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 16, 2010, 08:04:19 am »
Niestety problem nierozwiązany...
Wprawdzie po aktualizacji pomogło, ale po dodaniu 3 zdjęć wysiadło od nowa. Tym razem strona zwraca komunikat błędu:
Fatal error: Allowed memory size of 67108864 bytes exhausted (tried to allocate 23141377 bytes) in /home/mediatech/ftp/sklep/images.inc.php  on line 155..

Jak mam rozumieć ten komunikat???

Przemek

*

Offline guru79

• Użytkownik
  • **
  • 21
  • 0
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 16, 2010, 09:11:42 am »
Sam chyba sobie odpowiem....
 Problem z tego co zauważyłem jest wynikiem źle funkcjonującej biblioteki GD2 - niestety nie znalazłem na to poprawki.
Bliblioteka przy dużych rozdzielczościach  (np. powyżej 3000 pix na jeden bok) po prostu wariuje i nie jest wstanie przerobić takiego pliku zajmując kosmiczną przestrzeń pamięci.
Nie ma to  znaczenia czy plik ma wielkość 100kB  czy 3 MB, i  tak liczy się jego rozdzielczość.

Przemek