wdrożenia PrestaShop Powiększenie zdjęć moduł

przeskakujące produkty z jednej kategorii do drugiej - mieszające się kategorie

• 3 Odpowiedzi
  • 2223 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline rakone

• Użytkownik
  • **
  • 26
  • 0
witajcie

mam problem ktory pojawia sie po kilku dniach prawidlowego dzialania. presta 1.3.1.1

po kilku dniach dobrze dzialajacego sklepu przeskakuja mi produkty z jednej kategorii do drugiej... tak jakbym podczas dodawania produktu zaznaczyl aby artykul pokazywal sie w innej kategorii... z tego co zauwazylem to cala kategoria wyswietla sie w innej kategorii ...a w tej co powinna sie pokazywac jest pusto...

oto przyklad z mojej strony:
http://www.pizzaprzezinternet.pl/98-pizza-familijna

tutaj jestesmy w kategorii : pizzeria torun/jakubskie/e-pizzeria.pl/pizza familijna a w srodku dodatkowo wyswietlaja sie pizze z pizzeria torun/jakubskie/pizzeria angelo/pizza familijna, ktorych nie powinno tam byc...

dlamnie to duzy problem gdyz ja nic nie zmieniam a to sie miesza samo... a co to bedzie jak bedzie wiecej pizzerii? nie dam rady tego ciagle sprawdzac i zmieniac kazdy artykul recznie :( juz teraz robi sie problem sprawdzajac kazda dzielnice/pizzerie/i dana wielkosc...

czekam na wasza pomoc
odwdzieczyc sie moge pizza w toruniu ;)

p.s. jedna osoba z forum bedac w toruniu ma juz cos jesc:)

*

Offline vivaldi

• Tubylec
  • 150
  • 0
Odp: przeskakujące produkty z jednej kategorii do drugiej - mieszające się kategorie
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 04, 2010, 07:24:05 pm »
Jest to już druga informacja na forum o samoistnie przemieszczających się produktach - co oznacza błąd w oprogramowaniu. trzeba poczekać na aktualizację lub wrócić do starszych i sprawdzonych wersji.

*

Offline rakone

• Użytkownik
  • **
  • 26
  • 0
Odp: przeskakujące produkty z jednej kategorii do drugiej - mieszające się kategorie
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 04, 2010, 08:30:19 pm »
dzieki za informacje wiec teraz bede czekal na informacji o aktualizacji...

a jest jakas prosta mozliwosc przejscia :P bezbolesnie na wersje starsza, tak by wszystko dzialalo bez ponownego wibijania kazdego artykulu od nowa?

inny sklep mam na prescie 1.2.2 i tam wszystko chodzi pieknie ale nie moglem znalesc starej wersji i zainstalowalem nowa i terez mam problem

dzieki za informacje

*

Offline vivaldi

• Tubylec
  • 150
  • 0
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 05, 2010, 01:18:30 pm »
Z tego co wiem - bezboleśnie nie będzie - będzie problem z uwagi na zmiany w bazie SQL.
Można dokonać exportu produktów i potem importować je do bazy.