-wywalało mi się na polskich znakach, zamiast których dawało krzaczki.
Faktycznie na niektórych hostingach był problem, ale został już zneutralizowany. W pliku db.php kontruktor powienien wygladac następująco.
function __construct(){
try {
$this->Conn = new PDO('mysql:host='.$this->host.';port='.$this->port.';dbname='.$this->schema, $this->user, $this->haslo );
$this->Conn->setAttribute(PDO::MYSQL_ATTR_USE_BUFFERED_QUERY, true);
$sth = $this->Conn->prepare('SET Names \'utf8\'');
$sth->execute();
}
catch (Exception $e) {
$this->errMsg =$e->getMessage();
$this->errNo= $e->getCode();
}
}
-nie chciało importować (nie widziało) zamówień
Tutaj należało by sprawdzić, ale czasami użytkownicy robią różne dziwne rzeczy i należy pamietać ze postawienia nowego sklepu wiąże się z przeinstalowaniem webserwisu. To może być też związane z tym angielskim jezykiem prosze przeczytać sobie nizej.
-statusy zamówień na sztywno wpisane w języku angielskim, albo nie potrafiłem tego zmienić.
Program szuka jezyka polskiego w skrypcie source/languages.php w metodzie statycznej Szukaj. Szuka na podstawie kolumny iso_code='pl' jeżeli nie znajdzie to przyjmuje wartość jezykową 1. Stąd mogą wynikać problemy.
-z bazą subiekta łączyło się tylko po uruchomieniu w trybie administratora (Win7).
Tutaj to raczej jest nieznajomość zagadnień autentykacji SQL:
http://www.hosting.com/support/vps/windows/mixedmode/Jeżeli korzystasz z Windowsowej (połaczenie zaufane) to użytkownik windowsowy może nie mieć uprawnień do korzystania z bazy subiekta, może też nie miec prawa do założenia bazy danych programu s2s.
- przenosiło tylko krótki opis, nie przenosiło pełnego opisu (lub też tego nie znalazłem/u mnie nie działało)
tutaj należy w odpowiednim miejscu w samym Subiekt GT wpisać opis, to jest w zakładce Opis w polu Pełna charakterystyka pozycji.
testować można bezpłatnie więc trzeba sobie popróbować, być może to tylko jakieś moje problemy.
Można zawsze pisać do mnie, w chwili wolnego pomogę.
[/quote]