wdrożenia PrestaShop Powiększenie zdjęć moduł

Projekt: Pełna wersja polska 1.4.x - PrestaShopPL

• 507 Odpowiedzi
  • 184744 Wyświetleń

*

Mike

• Gość
Odp: Projekt: Pełna wersja polska 1.4.x - PrestaShopPL
« Odpowiedź #345 dnia: Maj 22, 2011, 06:22:44 pm »
Dzięki za spakowaną wersje  :)  Czy te dodatkowe frazy będą przetłumaczone w najbliższym czasie ???

*

Offline chemar

• Mieszkaniec
  • 394
  • 5
« Odpowiedź #346 dnia: Maj 22, 2011, 07:51:50 pm »
Dzięki za spakowaną wersje  :)  Czy te dodatkowe frazy będą przetłumaczone w najbliższym czasie ???

Tak będą.

*

Offline Elber

• Użytkownik
  • **
  • 38
  • 0
« Odpowiedź #347 dnia: Maj 22, 2011, 08:29:49 pm »
A gdzie znajdę wersję 1.4 stabilną w pełni spolszczoną? Bo teraz te dev'y to jest 1.4.2 tak ? A gdzie jest 1.4.1 finalne polskie ?

*

Offline straszek

• Użytkownik
  • **
  • 30
  • 0
« Odpowiedź #348 dnia: Maj 22, 2011, 09:35:18 pm »
A gdzie znajdę wersję 1.4 stabilną w pełni spolszczoną? Bo teraz te dev'y to jest 1.4.2 tak ? A gdzie jest 1.4.1 finalne polskie ?

https://subversion.assembla.com/svn/PrestashopPL/
a bezpośredni adres: https://subversion.assembla.com/svn/PrestashopPL/PrestaShop.PL_1.4.1.0-stable.zip

-------
Mam uwagę/zapytanie odnośnie tłumaczenia przelewów:

1. "kwoty" - nie lepiej zastąpić na kwotę/kwota ? (Proszę przelać pieniądze: kwotę:...)
2. "do" - czy tutaj chodzi o numer konta? wnioskuję, że tak bo w adminie trzeba podać "Konto właściciela" według mnie jest to nie zrozumiale przetłumaczone, jeśli chodzi o nr. konta nie lepiej wpisać po prostu "na nr konta", a w adminie "Nr konta właściciela"
3. w adminie "Szczegóły" - opis jest według mnie też nie fajny ale w ostateczności bym zostawił.
4. I tutaj nie wiem o co chodzi :X "Adres banku" inaczej numer banku?

Być może źle to interpretuje, ale tak czy siak nie jasno jest to przedstawione...

Założyłem konto w assembl'erze, ale nie mam opcji dodania ticketa...

Pozdrawiam.

*

Offline tomg

• Stały użytkownik
  • 85
  • 0
« Odpowiedź #349 dnia: Maj 22, 2011, 10:42:37 pm »
Jednak ta wersja nie jest już w 100% po polsku poniewaz doszło kilka nowych fraz w sklepie. Co doszło można zobaczyć na ticketach. http://www.assembla.com/spaces/PrestashopPL14/tickets.
Spakowana wersja https://subversion.assembla.com/svn/PrestashopPL/PrestaShop_1.4.2.3-dev.zip.

Moim zdaniem to co jest istotne dla "krajowego" użytkownika jest przetłumaczone w całości. A instalka też mi chodzi po polsku. Ta informacja o "brakach" wynika chyba raczej z dbałości o kompletność.

*

Offline chemar

• Mieszkaniec
  • 394
  • 5
« Odpowiedź #350 dnia: Maj 22, 2011, 10:44:30 pm »
Moim zdaniem to co jest istotne dla "krajowego" użytkownika jest przetłumaczone w całości. A instalka też mi chodzi po polsku. Ta informacja o "brakach" wynika chyba raczej z dbałości o kompletność.

TO jest wszystko po polsku nie przetłumaczone są tylko nowe frazy które doszły bodajże wczoraj. Jest ich raptem kilka.

*

Offline tomg

• Stały użytkownik
  • 85
  • 0
« Odpowiedź #351 dnia: Maj 22, 2011, 11:14:45 pm »
TO jest wszystko po polsku nie przetłumaczone są tylko nowe frazy które doszły bodajże wczoraj. Jest ich raptem kilka.
Dlatego właśnie napisałem o całościowym tłumaczeniu, bo tych kilka nowych tekstów nie ma żadnego znaczenia dla użytkowania. A kolejne nowe frazy mogą się pojawić choćby jutro.

*

Offline tomg

• Stały użytkownik
  • 85
  • 0
« Odpowiedź #352 dnia: Maj 22, 2011, 11:32:40 pm »
2. "do" - czy tutaj chodzi o numer konta? wnioskuję, że tak bo w adminie trzeba podać "Konto właściciela" według mnie jest to nie zrozumiale przetłumaczone, jeśli chodzi o nr. konta nie lepiej wpisać po prostu "na nr konta", a w adminie "Nr konta właściciela"
3. w adminie "Szczegóły" - opis jest według mnie też nie fajny ale w ostateczności bym zostawił.
4. I tutaj nie wiem o co chodzi :X "Adres banku" inaczej numer banku?

Dane banku w szczegółach takie jak oddział i (najczęściej) IBAN + to co poniżej czyli adres są konieczne jeżeli ktoś chciałby wykonać przelew z zagranicznego banku. Stąd pewno taka ilość danych dotyczących banku. Może wygląda to na nadmiar, ale nawet jeżeli ktoś przebywający w Polsce chciałby zapłacić z zagranicznego konta to te dodatkowe dane byłyby potrzebne. Oczywiście zagranicznych kupujących każdemu życzę  :).

*

Offline fujitsu

• Stały użytkownik
  • 65
  • 0
« Odpowiedź #353 dnia: Maj 23, 2011, 11:03:30 am »
https://subversion.assembla.com/svn/PrestashopPL/
a bezpośredni adres: https://subversion.assembla.com/svn/PrestashopPL/PrestaShop.PL_1.4.1.0-stable.zip

Straszek, chyba jednak nie sprawdziłeś wersji z bezpośredniego adresu, który podajesz. Wersja jest bez PL instalatora i z niekompletnym PA - do niczego to się nie nadaje.
zrzut ekranu po zainstalowaniu (oczywiście w wersji EN bo PL nie jest dostępna):
http://img98.imageshack.us/img98/4030/prestashoppl1410stable.jpg

Dlatego ponawiam pytanie - gdzie można znaleźć pełną, działającą wersję 1.4.x stabilną w 100% PL ?
« Ostatnia zmiana: Maj 23, 2011, 11:36:52 am wysłana przez bajer »

*

Offline Elber

• Użytkownik
  • **
  • 38
  • 0
« Odpowiedź #354 dnia: Maj 23, 2011, 11:34:34 am »
Straszek, chyba jednak nie sprawdziłeś wersji z bezpośredniego adresu, który podajesz. Wersja jest bez PL instalatora i z niekompletnym PA - do niczego to się nie nadaje.

Dlatego ponawiam pytanie - gdzie można znaleźć pełną, działającą wersję 1.4.x stabilną w 100% PL ?

Potwierdzam niestety ... i przyłączam się do pytania

*

Offline astarot2

• Nowy
  • *
  • 14
  • 0
« Odpowiedź #355 dnia: Maj 23, 2011, 12:17:12 pm »
dokładnie potwierdzam, u  mnie jest podobnie, a muszę zainstalować dla znajomego jakąś stabilną wersję
zainstalowałem ostatnią
PrestaShop.PL_1.4.2.3-dev.zip i działa dobrze (na razie) ale wolałbym być  pewny

*

Offline chemar

• Mieszkaniec
  • 394
  • 5
« Odpowiedź #356 dnia: Maj 23, 2011, 12:35:45 pm »
Wyjasniam.

Zadna z tych wersji co jest stable nie jest do końca spolszczona niektóre nawet wogóle przykład:
PrestaShop.1.3.1-stable.zip - wogóle nie spolszczona,
PrestaShop.1.3.2.3-stable.zip - wogóle nie spolszczona,
PrestaShop.1.3.7.0-stable.zip - wogóle nie spolszczona,
PrestaShop.1.4.0.17-stable.zip - wogóle nie spolszczona,
PrestaShop.1.4.1.0-stable.zip - wogóle nie spolszczona,
reszta zip jest w większym lub mniejszym stopniu spolszczone dopiero wersja z rodziny 1.4.2 jest spolszczona w 100%.
Nie wiem skąd to się wzieło, że zostały do zip spakowane wersje niespolszczone ale tak jest.
Chcecie mieć w 100% spolsczoną to albo korzystac z dev albo czekać na stabilne wydanie. Kiedy się ukaże niestety nie wiem bo nie dostałem jeszcze odpowiedzi od developerów oficjalnego zakończenia wersji stabilnej.

*

Offline fujitsu

• Stały użytkownik
  • 65
  • 0
« Odpowiedź #357 dnia: Maj 23, 2011, 01:00:50 pm »
Wyjasniam.

Zadna z tych wersji co jest stable nie jest do końca spolszczona niektóre nawet wogóle przykład:
PrestaShop.1.3.1-stable.zip - wogóle nie spolszczona,
PrestaShop.1.3.2.3-stable.zip - wogóle nie spolszczona,
PrestaShop.1.3.7.0-stable.zip - wogóle nie spolszczona,
PrestaShop.1.4.0.17-stable.zip - wogóle nie spolszczona,
PrestaShop.1.4.1.0-stable.zip - wogóle nie spolszczona,
reszta zip jest w większym lub mniejszym stopniu spolszczone dopiero wersja z rodziny 1.4.2 jest spolszczona w 100%.
Nie wiem skąd to się wzieło, że zostały do zip spakowane wersje niespolszczone ale tak jest.
Chcecie mieć w 100% spolsczoną to albo korzystac z dev albo czekać na stabilne wydanie. Kiedy się ukaże niestety nie wiem bo nie dostałem jeszcze odpowiedzi od developerów oficjalnego zakończenia wersji stabilnej.

Nie mówimy o wersjach angielskich, tylko o polskich. Nazwy plików wskazują na to, że odnosisz się do archiwów bez PL. Wersja 1.3.1 jest spolszczona (niska wersja 1.3 ,ale przynajmniej spolszczona):
PrestaShop.PL_1.3-stable.zip

Jeśli chodzi o wersje 1.4.x PL to jest dno - jeden wielki bałagan. Tak jak ktoś wcześniej się wypowiadał warto by było zrobić choć jedną wersję do końca 1.4.x PL stabilną, aniżeli setki wersji rozwojowych.

*

Offline chemar

• Mieszkaniec
  • 394
  • 5
« Odpowiedź #358 dnia: Maj 23, 2011, 01:04:09 pm »
Jeśli chodzi o wersje 1.4.x PL to jest dno - jeden wielki bałagan. Tak jak ktoś wcześniej się wypowiadał warto by było zrobić choć jedną wersję do końca 1.4.x PL stabilną, aniżeli setki wersji rozwojowych.

Tak mówię o PL w nazwach pliku po prostu nie wpiasłem PL ale o PL mi chodzi. Pisałem ze w 100% przetłumaczone jest od 1.4.2.0 i jak tylko sie ukaze stabilna wersja 1.4.2.0 to ona bedzie jako stabilna a rozwojowe beda nadal.

Niestety z powodu małej liczby zainteresowanych w pomocy poprzednie wersje rozwijały się jak się rozwijały. Dopiero od wrsji 1.4.1.0 rozwój ruszył niestety tłumaczenie zaczęte w wersji 1.4.1.0 zostało zakończone na poziomie 100% w wersji 1.4.2.0 i stąd brak pełnego spolszczenia w poprzedniej wersji.

Od wersji 1.4.1.0 został zmieniony mechanizm aktualizacjie wersji i teraz na bieżąco bedzie ukazywała sie rownoczensnie z wersja oficjalna wydania presy takze presta PL. W poprzednich wersjach było to ciężkie do osiągniecia z powodu tego, że każda nowa wersja była praktycznie od nowa tłumaczona a chętnych do pomocy nie było zbyt wielu.

Dzięki temu rozwiązaniu preste PL będziemy mieli tego samego dnia co presta oficjalna a nie z kilkumiesięcznym opóznieniem.

*

Offline fujitsu

• Stały użytkownik
  • 65
  • 0
« Odpowiedź #359 dnia: Maj 23, 2011, 01:09:41 pm »
Czyli możemy przyjąć, że na chwilę obecną nie została udostępniona żadna wersja 1.4.x PL stabilna.
Dla tych, którzy chcą wdrożyć wersję stabilną pozostaje do wyboru starsza PrestaShop 1.3.1 PL - wdrażanie na produkcję wersji 1.4  raczej nie będzie dobrym wyborem