wdrożenia PrestaShop Powiększenie zdjęć moduł

Projekt: Pełna wersja polska 1.4.x - PrestaShopPL

• 507 Odpowiedzi
  • 184781 Wyświetleń

*

Offline kt919

• Użytkownik
  • **
  • 36
  • 0
Odp: Projekt: Pełna wersja polska 1.4.x - PrestaShopPL
« Odpowiedź #195 dnia: Kwiecień 28, 2011, 05:09:51 am »
Jedno drobne pytanie - po akutalizacji oficjalnej presty 1.4.0.17 - ściągniętej ze strony oficjalnej prestashop.com - po aktualizacji do wersji 1.4.1 pl dostęnej na stronie prestashop.pl - faktycznie wszystko teoretycznie się powiodło i teraz w informacji o wersji pojawia się informacja, że jest to już wersja 1.4.1... natomiast nie doszło do spolszczenia zakładek menu admina itp. Czemu tak się stało - pomimo całkowitej podmianki plików. Czy ktoś może mi podpowiedzieć? Z góry bardzo dziękuję!

*

Podemski

• Gość
« Odpowiedź #196 dnia: Kwiecień 28, 2011, 06:55:59 am »
Widzę, że nie raz poprawiacie błędy tłumacząc wstawione komunikaty, bądź inne wyrażenia które domyślnie w Prestashop omyłkowo są wpisane na sztywno, pamiętajcie by zgłaszać to na forge'u.

*

Offline chemar

• Mieszkaniec
  • 394
  • 5
« Odpowiedź #197 dnia: Kwiecień 28, 2011, 08:22:28 am »
Jedno drobne pytanie - po akutalizacji oficjalnej presty 1.4.0.17 - ściągniętej ze strony oficjalnej prestashop.com - po aktualizacji do wersji 1.4.1 pl dostęnej na stronie prestashop.pl - faktycznie wszystko teoretycznie się powiodło i teraz w informacji o wersji pojawia się informacja, że jest to już wersja 1.4.1... natomiast nie doszło do spolszczenia zakładek menu admina itp. Czemu tak się stało - pomimo całkowitej podmianki plików. Czy ktoś może mi podpowiedzieć? Z góry bardzo dziękuję!

Zakładki admina są w bazie danych. Żeby to spolszczyć potrzebna modyfikacja bazy lub nowa instalacja presty. Zrobie plik update do tego celu, żeby  nie byla potrzebna ponowna instalacja sklepu.

*

Offline chemar

• Mieszkaniec
  • 394
  • 5
« Odpowiedź #198 dnia: Kwiecień 28, 2011, 08:23:32 am »
Widzę, że nie raz poprawiacie błędy tłumacząc wstawione komunikaty, bądź inne wyrażenia które domyślnie w Prestashop omyłkowo są wpisane na sztywno, pamiętajcie by zgłaszać to na forge'u.

Staram się zgłaszać co znajde lub zauwaze.

*

Offline letrof

• Użytkownik
  • **
  • 29
  • 0
    • Lawendowy Kredens
« Odpowiedź #199 dnia: Kwiecień 28, 2011, 10:57:47 am »
Jak długo jeszcze będą się ukazywały poprawki w wersji SVN ? Wyjdzie wersja finalna 1.4.1 i jak wygląda później update wersji 1.4.1 po wyjściu drobnych poprawek czy trzeba instalować wszystko od nowa ?

poprawki będą się pojawiać dopóki wszystko nie będzie przetłumaczone i nie będzie działać jak należy. Ile jeszcze brakuje możesz mniej więcej sprawdzić na assembli, ale codziennie pojawiają się nowe tickety więc tak naprawdę ciężko to oszacować. Ogólnie rzecz biorąc ja osobiście jeszcze czekam z uruchomieniem choć bardzo zależy mi na czasie bo towar już leży :)

*

Offline chemar

• Mieszkaniec
  • 394
  • 5
« Odpowiedź #200 dnia: Kwiecień 28, 2011, 11:37:21 pm »
Chciałbym zakomunikować, że pojawiła się nowa wersja prestashoppl na svn.
Zmiany w nowej wersji są spore. Są zaimplementowane poprawki zgłoszone na forge od revision 6085 do revision 6116.
W poprawkach są m.in.
http://www.assembla.com/spaces/PrestashopPL14/tickets/17-domy%C5%9Blna-nazwa-nowej-listy-%C5%BCycze%C5%84
i
http://www.assembla.com/spaces/PrestashopPL14/tickets/84-nip-bez-zak%C5%82adania-konta-
oraz wiele innych (można zobaczyć zmiany jakie są u nas przeglądając log svn prestashop.com od revision 6085 do revision 6116).
Zarazem informuję, że jest to ostatnia wersja prestashop, którą trzeba zainstalować od nowa żeby zobaczyć niektóre zmiany. Następne wersje będą już przystosowane do update. Jest to dobra wiadomość dla tych co mają zainstalowany sklep i nie chcą od nowa instalować ale chcą mieć najnowszą wersję.
Zmiany można sobie przeglądać tutaj, będą tu http://www.assembla.com/code/PrestashopPL14/subversion/node/logs umieszczane już barddziej szczegółowe informacje na temat zmian.
Wersje zip stworzy chinskimandaryn i poinformuyje jak wgra na ftp.
Aktualne rev to 176.
Także dla tych co nie wiedzą lub nie wiedzieli. Nasza wersja prestashop jest na bieżąco uaktualniana z wersją prestashop.com, wszystkie popawki z forge prestasop.com są dodawane także tu.

*

Offline chinskimandaryn

• Mieszkaniec
  • 339
  • 0
    • www.chinskimandaryn.pl
« Odpowiedź #201 dnia: Kwiecień 29, 2011, 12:00:59 am »

*

Offline galganka

• Uśmiechnij się, jutro możesz nie mieć zębów :P
  • Tubylec
  • 230
  • 0
    • Selone.com
« Odpowiedź #202 dnia: Kwiecień 29, 2011, 10:17:45 am »
Witam,
pogubiłam się i nie wiem gdzie zgłosić błędy ponieważ nie wiem czy to tylko u mnie czy w ogóle..
Otóż po kliknięciu w uaktualnienie adresu pojawia się pusta strona, po kliknięciu w dodaj nowy adres podobnie.
Ponadto jeszcze problem tego rodzaju, że wrzuciłam moduł blocktopmenu, był widoczny w adminie po czym zniknął natomiast na stronie funkcjonuje, co mogę zrobić aby go zobaczyć w adminie?

I jeszcze jedno:
Próbuję wygenerować na nowo miniatury ale dostaję komunikat:
Nie można zapisać obrazu do (categories) grafiki. Sprawdź uprawnienia folderu z grafiką do zapisu.
zmieniłam atrybuty z 755 na 777 i nadal nie ma możliwości.

*

Offline coolmario

• Nowy
  • *
  • 5
  • 0
« Odpowiedź #203 dnia: Kwiecień 29, 2011, 08:02:37 pm »

tak jak na obrazku szczegóły zamówienia "uciekają w prawo"

*

Offline tomg

• Stały użytkownik
  • 85
  • 0
« Odpowiedź #204 dnia: Kwiecień 29, 2011, 10:16:11 pm »
Propozycja zmian w tłumaczeniu panelu administracyjnego:

Admin/Catalog
1.Info
Lokalizacja (magazyn) -> Lokalizacja (sklep)
Wysokość (paczki) -> Wysokość (opakowania)
Cena jednostkowa bez podatku ->  (Chyba chodzi o cenę zbiorczego opakownia/kg) Cena opakowania zbiorczego
Paczka -> Produkty łączone

Korzystasz z produktu łączonego. Z tego powodu nie można edytować stanu magazynowego. Zrób to w zakładce menu "Połączenia" -> Korzystasz z produktu z atrybutami. Z tego powodu nie można edytować stanu magazynowego. Zrób to w zakładce menu "Kombinacje atrybutów"

4.
Stan początkowy -> Magazyn początkowy
Ilość minimalna -> Minimalny zakup

2.Zdjęcia
Znacznik -> Opis obrazka

*

Offline chemar

• Mieszkaniec
  • 394
  • 5
« Odpowiedź #205 dnia: Kwiecień 29, 2011, 11:10:12 pm »