Ja podmieniłem nazwy kolumn na polskie.
Ale teraz mam inny problem, bo nie obsługuje mi polskich liter, tylko zamiast nich daje "?"
Przykładowo:
S?uchawk? i w??em, cer.g?
Bardzo proszę o jakieś wskazówki :/
Wątek stary, ale rozwiązanie problemu krzaczków w exporcie w .csv może być przydatne dla wielu userów, ponieważ zgłębiłem temat, który mnie też interesował poniżej podaję przyczynę błędu i rozwiązanie.
przyczyna:
plik modułu exportproducts.php w głównym katalogu modułu.
w linijce nr 259 było:$export_final[$field] = iconv("UTF-8", "ISO-8859-1//TRANSLIT", $export[$field]);
a powinno być wg mnie: $export_final[$field] = iconv("UTF-8", "UTF-8", $export[$field]);
Wpis ten wykonuje komendę (tak mówiąc po ludzku
"
...weź dane z bazy -kodowane są UTF-8, i wyeksportuj z kodowaniem ..." (w błędnym kodzie było właśnie złe kodowanie).
Moduł ten testowałem przy okazji chęci wykorzystania w wersji Prestashop 1.4 (na 1.4 RC1) i zainstalowała się jak trzeba , działa tez jak trzeba pod warunkiem że nie wybieramy do exportu danych które w starej preście mają strukturę(nazwę nagłówka w tabeli) w bazie inną niż w 1.4.
Myślę że warto by ten modulik wspólnie dostosowac do 1.4 i spolszczyć.
Mam nadzieję że komuś pomogłem.
Bo sobie tak
P.S.
I jeszcze jedno - nie wprowadzałem żadnych modyfikacji o których pisał wcześniej "pawelpon". Z resztą w tej linijce kodu już nie było treści o których wcześniej pisał. Być może kod został poprawiony, albo cuś.