wdrożenia PrestaShop

Moduł - Blok info o użytkowniku, wyświetlane linki

• 2 Odpowiedzi
  • 5729 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline greg84

• Nowy
  • *
  • 6
  • 0
Moduł - Blok info o użytkowniku, wyświetlane linki
« dnia: Listopad 02, 2011, 10:58:29 pm »
Witajcie

Gdy włączony jest moduł "Blok info o użytkowniku" (user block info), na stronie pojawiają się określone linki np. 'Logowanie/Rejestracja', czy 'Koszyk'. W standardowej skórce, blok ten pokazuje linki do: "Zaloguj się", "Twoje konto", "W koszyku".
W skórce Lite-Blue jaką ściągnąłem z Internetu, moduł ten pokazuje linki do: "Home", "Contact Us", "View Cart", "Login/Register".

Moje pytanie brzmi: skąd moduł bierze informację o tym, co ma wyświetlić ?

Pytam gdyż:
1) moduł nie jest konfigurowalny od strony back-office
2) gdy usuwam folder \Themes\...\Modules\blockuserinfo - pojawiają się linki takie jak w standardowej skórce
3) gdy podmieniam folder 'blockuserinfo' w mojej skórce na tą ze standardowej, dodatkowo pojawiają się "Home" i "Contact Us" - czyli to, czego w standardowej nie ma.

Podmieniałem pliki na różne sposoby, kasowałem, przenosiłem itp. i nie dało mi to żadnej informacji dot. tego skąd ten moduł w łatce ściągniętej z Internetu wie, że ma dodatkowo pokazać "Home" czy "Contact Us". Wiem, że mogę wyłączyć blok i wspomóc się opcją CMS, żeby sobie spersonalizować sklep, jednak wówczas pozbędę się opcji logowania, a tego nie chcę i w sumie mi wizualnie to pasuje.

Z góry dziękuję za wyjaśnienie.
Pozdrawiam

*

Offline elvisso

• Tubylec
  • 142
  • 0
    • Sklepy internetowe i ich pozycjonowanie
Odp: Moduł - Blok info o użytkowniku, wyświetlane linki
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 03, 2011, 12:48:56 pm »
Sprawdź plik tpl tego modułu bo może coś jest na sztywno przypisane
Załóż sklep i pozycjonuj swoją Prestę -> profesjonalny sklep internetowy -> wdrożenia, support, pozycjonowanie.

*

Offline greg84

• Nowy
  • *
  • 6
  • 0
Odp: Moduł - Blok info o użytkowniku, wyświetlane linki
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 06, 2011, 06:06:10 pm »
Witam ponownie po krótkiej przerwie.

Dla kolejnych osób walczących z plikami TPL, PHP, CMS bez rezultatu... Należy udać się do: Panel administracyjny->Ustawienia->Optymalizacja i włączyć opcję "Wymuszaj kompilację", można też wyłączyć opcję "Korzystać z Cache?".

Powyższe ustawienia determinują to, czy sklep będzie na nowo kompilował źródła, czyli pliki, które poddajemy zmianom. Niby bardzo podstawowa sprawa, ale mam nadzieję, że komuś pomoże.

Pozdrawiam

Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii statystycznych oraz w celu dostosowania naszego serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników. W programie służącym do obsługi internetu można zmienić ustawienia dotyczące cookies.Korzystanie z naszego serwisu internetowego bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia.Ok