wdrożenia PrestaShop Powiększenie zdjęć moduł

Nie wczytuje zdjęć

• 3 Odpowiedzi
  • 2858 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline bialydam

• Użytkownik
  • **
  • 23
  • 0
Nie wczytuje zdjęć
« dnia: Listopad 13, 2011, 12:09:09 pm »
Witam,

niestety pomysły mi się skończyły i nie mogę rozwiązać poniższego problemu z wczytywaniem zdjęć produktów a raczej ich brakiem;]

Mianowicie zainstalowałem już praktycznie wszystkie wersje prestashop włącznie i na każdej mam ten sam błąd z wczytaniem plików graficznych jako miniaturę produktu.

Instalacja przeszła w każdej wersji bez problemu a oto wersje jakie sprawdzałem:
PrestaShop.PL_1.4.4.1-stable
PrestaShop.PL_1.3-stable
prestashop_1.4.5.1

Zgodnie z instrukcją http://www.prestashop.pl/odpowiedzi/items/jak-zainstalowac-prestashop.html zmieniłem chmod-y w pierwszej próbie a w kolejnych pozostawiłem bez mian gdyż mimo ich braku zmian system instalacyjny nie wykazywał błędów. Pomimo tego problem pozostał więc sama instalacja raczej pobiegła we wszystkich przypadkach prawidłowo.

Więc zacząłem szukać problemu ze strony przeglądarki: może nie wczytuje plików itd raz już tak miałem przy instalacji szablonu joomla problem znikł przy aktualizacji przeglądarki tutaj niestety to nie pomogło nawet przy zainstalowaniu i próbach na safari, firefox i IE.

To przeskanowałem system pod względem wirusów i znalazło mi 2 małe robaczki które usunąłem i też to nic nie dało jak również wyłączenie zapory, antywirusa klasycznego restartu komputera ;] i 2 zdrowasiek kompletnie nic.. :)

Pomysły mi się skończyły a oczywiście przy próbie wczytania zdjęcia na każdej z tych instalacji ten sam komunikat : Pomyślnie uaktualniono
a foty jak nie było tak nie ma ;]

Rozmiar zdjęcia jest ok bo nawet pobrałem przykładowe zdjęcie z pełnej instalacji i próbowałem je wczytywać...

Więc proszę was o jakąś radę pozdrawiam ;]

*

Offline Sokon

• Tubylec
  • 179
  • 0
    • Moduły Prestashop
Odp: Nie wczytuje zdjęć
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 13, 2011, 12:27:41 pm »
A może spróbuj w głównym katalogu Presty utworzyć katalog "tmp" i daj mu prawa 755...

*

Offline bialydam

• Użytkownik
  • **
  • 23
  • 0
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 13, 2011, 03:02:37 pm »
;o dzięki wielkie działa ;] takie proste a 2 dni się męczyłem ale przynajmniej zapamiętam dobrze tą lekcję ;]

ale czy to błąd związany z prestą czy to jest zależne od hostingu?

Pozdrawiam

*

Offline Sokon

• Tubylec
  • 179
  • 0
    • Moduły Prestashop
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 13, 2011, 03:05:57 pm »
zależnie od hostingu.  m.in. na home.pl tak trzeba zrobić oraz kilka innych rzeczy...
Presta na Home.pl wymaga kliku modyfikacji ale za to sprawuje się potem naprawdę rewelacyjnie.