wdrożenia PrestaShop Powiększenie zdjęć moduł

Problem z index.php - brak instalatora

• 3 Odpowiedzi
  • 10890 Wyświetleń

*

Offline erO_

• Nowy
  • *
  • 1
  • 0
Problem z index.php - brak instalatora
« dnia: Luty 03, 2012, 04:04:53 pm »
Witam,

wrzuciłem kompletną instalke na mój FTP, nawet 3 razy myśląc, że błąd wystąpił podczas przeżcania plików instalacyjnych, ale niestety nie.

Szukałem na forum ale jest tyle wątków, że niestety nie udało mi się odnaleźć podobnego problemu.

Błąd można zobaczyć pod adresem:
http://piotrblechacz.masternet.pl/sklep_test/install/

KOD błedu:
Warning: include_once(/home/KONTA/WWW/CLASSIC/p/piotrblechacz/_public_html/sklep_test/install/classes/ToolsInstall.php) [function.include-once]: failed to open stream: No such file or directory in /home/KONTA/WWW/CLASSIC/p/piotrblechacz/_public_html/sklep_test/install/index.php on line 58

Warning: include_once() [function.include]: Failed opening '/home/KONTA/WWW/CLASSIC/p/piotrblechacz/_public_html/sklep_test/install/classes/ToolsInstall.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php5_2_10_fcgi/lib/php') in /home/KONTA/WWW/CLASSIC/p/piotrblechacz/_public_html/sklep_test/install/index.php on line 58

Warning: include_once(/home/KONTA/WWW/CLASSIC/p/piotrblechacz/_public_html/sklep_test/install/classes/GetVersionFromDb.php) [function.include-once]: failed to open stream: No such file or directory in /home/KONTA/WWW/CLASSIC/p/piotrblechacz/_public_html/sklep_test/install/index.php on line 59

Warning: include_once() [function.include]: Failed opening '/home/KONTA/WWW/CLASSIC/p/piotrblechacz/_public_html/sklep_test/install/classes/GetVersionFromDb.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php5_2_10_fcgi/lib/php') in /home/KONTA/WWW/CLASSIC/p/piotrblechacz/_public_html/sklep_test/install/index.php on line 59

Fatal error: Class 'ToolsInstall' not found in /home/KONTA/WWW/CLASSIC/p/piotrblechacz/_public_html/sklep_test/install/index.php on line 65

Mam nadzieję, że to jakiś banał a nie błąd spowodowany np. serwerem, proszę o pomoc, jestem świeżakiem jeżeli chodzi o prace z PrestaShop.

*

Offline deviant

• Mieszkaniec
  • 776
  • 1
  • prestamod
  • PrestaShop: PS
  • Status: forum
Odp: Problem z index.php - brak instalatora
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 03, 2012, 04:40:21 pm »
Sprawdź poprawność nazw plików. Wielkość liter ma znaczenie.
Prestamod -> [sklepy][hosting][modyfikacje][szablony][pomoc]

*

Offline markkato

• Nowy
  • *
  • 1
  • 0
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 15, 2012, 10:18:10 pm »
Czy ktoś z was wie, co może być powodem pojawienia się powyższego błędu? Rok temu instalowałem preste bez problemu, a teraz na tym samym serwerze w home.pl pojawia mi się powyższy błąd. Próbowałem też z wersją angielską i pojawia się ten sam błąd.

*

Offline design4VIP

• user
  • Mieszkaniec
  • 3,866
  • 131
    • design4VIP z innej strony...
  • PrestaShop: PS
  • Status: Programista
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 16, 2012, 02:26:50 pm »
w czasie wgrywania plikow (zapewne przez TC) miales zaznaczona opcje "zamien na male litery". wszystkie pliki, ktore zwraca, ze nie moze ich odnalesc maja w nazwach wielkie litery. online "plik.php' oraz "Plik.php" to dwa oddzielne pliki, na wersjach localhost (np. Krasnal) nie ma to znaczenia. jak pisal kolega wyzej, wielkosc liter ma znaczenie. sprawdz jeszcze raz wszystkie pliki na serwerze
design4VIP z innej strony...