Ja nie wiedziałam jaki jest problem pisząc na początku tego postu. Nie wiedziałam czy tam jest za mało znaków gdzieś zaznaczonych czy nie.
Znam się mało na html - bardzo mało, więc musiałam poprosić męża który zna się nieco bardziej ode mnie i rozumie to co jest napisane, aczkolwiek specjalistą w tej dziedzinie nie jest.
Posprawdzał, pozmieniał, tak jak było napisane w tym poście
Witam,
AD1
Długość tytułu przedmiotu możesz ustawić w pliku product-list.tpl
product.name|truncate:105
Długość opisu :
product.description_short|truncate:360
AD2
Edytujesz moduł blocknewproducts a w nim plik blocknewproducts.tpl
Oraz do tego CSS o nazwie blocknewproducts.css
w folderze :themes\prestashop\css\modules\blocknewproducts\
nie przyniosło to żadnych rezultatów. W związku z tym, że mi na tym bardzo zależy pogrzebał jeszcze troche. Okazało się ze mam tam jakiś dziwny format, którego presta nie umie przetworzyć więc pomija ten tekst (wszystko wpisałam jeszcze raz od początku).
Poza tym okazało się ze jak mam numerowanie (na końcu wiersza enter), to enter jest kompletnie pomijany (bo nawiasy "<>" są zamieniane na jakiś inny znak) i wszystko jest w jednym ciągu.
Teraz na mojej stronie mam wpisane wszystko ze spacjami - tak ustawiałam żeby było dobrze widać krótki opis i było wiadomo co jest "w środku". Niestety wygląda to źle jak się wejdzie na opis produktu, bo w tedy te spacje źle wyglądają i kupy się to nie trzyma.
Czy można więc jakoś ukryć okienko krótkiego opisu w opisie produktu - to by mi załatwiło ta sprawę? Z
Chyba że w jakiś inny sposób można tą sprawę rozwiązać to bardzo chętnie się dowiem jak
rzuty które są załączone, to to co jest teraz w sklepie czyli ze spacjami,
oraz opcja numerowania, która zlewa się i źle widać jak się wyświetla listę produktów, ale za to ładniej jak się otworzy stronę z produktem
Mam nadzieję że teraz mój problem jest nieco bardziej zrozumiały.