Witam!
Uśmiałam się trochę, bo zrobiło się na tym forum bardzo sympatycznie. Chyba jedyne forum, gdzie wszyscy sobie tak pomagają.
Bizkitek - jeśli chodzi o tło, wystarczy, że w firefoxie najedziesz na dany obrazek myszą, klikniesz prawym przyciskiem, wybierzesz "pokaż obrazek tła" i już wiesz, co kto tam nawyprawiał. Ja zrobiłam sobie tło w corelu, prosta sprawa, potem tylko w css-ie ustawiasz sposób wyświetlania no i ważne jest, żeby to był plik lekki, bo potem się łąduje długo tak, jak jest u mnie na mgahha. Są lepsze sposoby z pociętą grafiką, ale mnie się już nie chciało, bo musiałabym przerobić dokładnie cały szablon.
Więcej pracy miałam przy odpowiednim ustawieniu i wyśrodkowaniu wszystkich trzech kolumn, bo z tym rzeczywiście w Preście jest trochę grzebania, ale mogę Ci takie tło zrobić, jeśli nie masz narzędzi u siebie.
Przemieszczanie modułów: Panel administracyjny >> Moduły >> Pozycja i powinieneś mieć aktywne dwie listy rozwijane, w których wybierasz najpierw moduł do przeniesienia, następnie w drugiej wybierasz pozycję.