wdrożenia PrestaShop

Samoistne usuwanie się pliku settings.inc.php

• 2 Odpowiedzi
  • 5962 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline nocny_stroz

• Nowy
  • *
  • 6
  • 0
Samoistne usuwanie się pliku settings.inc.php
« dnia: Październik 07, 2009, 09:36:54 pm »
Drodzy Forumowicze,
Mam problem z codziennym samoistnym usuwaniem się pliku config/settings.inc.php
Oczywiście strona przestaje wtedy działać i muszę wgrać plik konfiguracyjny na serwer.

Warning: is_dir() [function.is-dir]: open_basedir restriction in effect. File(/) is not within the allowed path(s): (/users:/usr/local/php5-cgi:/tmp:/tmp_php:/usr/local/php5-cgi/lib/php:/usr/local/php5-cgi/lib:/conf/php/php5/pear) in /users/[..]/config/config.inc.php on line 26
Error: 'install' directory is missing

Wie ktoś jaka może być przyczyna takiego usuwania się....?
Pozdrawiam,
Michał

*

Offline nocny_stroz

• Nowy
  • *
  • 6
  • 0
Odp: Samoistne usuwanie się pliku settings.inc.php
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 07, 2009, 10:33:02 pm »
P.S. Mam wersję 1.2.2.0 - beta spolszczone. Uaktualniłem przez FTP - wcześniej był SVN

*

Offline nocny_stroz

• Nowy
  • *
  • 6
  • 0
Odp: Samoistne usuwanie się pliku settings.inc.php
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 08, 2009, 01:29:42 am »
Wydaje mi się że problem polegał na tym, iż nie skasowałem katalogu install tylko zmieniłem jego nazwę. Został zindeksowany przez Google więc był dostęp do instalatora...

Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii statystycznych oraz w celu dostosowania naszego serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników. W programie służącym do obsługi internetu można zmienić ustawienia dotyczące cookies.Korzystanie z naszego serwisu internetowego bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia.Ok