wdrożenia PrestaShop

Problem ze zdefiniowaniem płatności

• 5 Odpowiedzi
  • 2805 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline majkelkofi

• Nowy
  • *
  • 7
  • 0
  • PrestaShop: 1.5.4
  • Status: Programista
Problem ze zdefiniowaniem płatności
« dnia: Kwiecień 24, 2013, 11:22:00 am »
Witam
Jestem początkującym użytkownikiem oprogramowania prestashop.

Mam problem z ustawieniem płatności. Realizacja zamówienia działa do momentu kiedy wybiera się kuriera i akceptuje warunki. Później pokazuje komunikat "No payment method is available for use at this time."

Mam zainstalowane i (wydaje mi się) dobrze skonfigurowane moduły "Payments by check 2.3", "Przelew bankowy 0.5" oraz integrację do Dotpay (wersja 0.75).

Sklep jest pod adresem: www.megitarnow.pl/ogrod

Pomoże ktoś?

*

Offline tyszek

• Tubylec
  • 185
  • 6
    • Drogeria - Perfumeria FROCUS
  • PrestaShop: 1.4.x
  • Status: forum
Odp: Problem ze zdefiniowaniem płatności
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 24, 2013, 11:39:51 am »
Przed chwilą złożyłem zamówienie na przelew i wszystko poszło OK.

*

Offline majkelkofi

• Nowy
  • *
  • 7
  • 0
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 24, 2013, 12:17:42 pm »
No to wyszedł teraz mój spryt :P
Rzeczywiście działa, na usprawiedliwienie mogę powiedzieć, że nie działa dalej z konta, które zarejestrowałem na próby przed dodaniem modułów płatności.

Mam jeszcze jeden problem. Nie działa mi integracja z DotPay. Zrobiłem wszystko wg instrukcji dołączonej do modułu umieszczonego na ich stronie, ale po wybraniu formy płatności jako DotPay pokazuje mi się rozsypana strona sklepu. Konto dotpay mam w trybie testowym teraz więc można próbować.

I jeszcze jedno pytanie. Jak ustawić możliwość wyboru przesyłki za pobraniem?

*

Offline tyszek

• Tubylec
  • 185
  • 6
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 24, 2013, 01:33:41 pm »
AD.1.

Prawdopodobnie na tej stronie nie łapie CSS już był taki temat gdzieś na forum o ile dobrze pamiętam.

AD.2.
Pobranie to możesz ustawić instalując jeden z darmowych modułów do płatności przy odbiorze. Tylko wtedy potrzebny jest moduł ship2pay (przynajmniej w wersji presty 1.4.4.1

*

Offline majkelkofi

• Nowy
  • *
  • 7
  • 0
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 24, 2013, 06:07:13 pm »
Nie znalazłem nic na temat tego Dotpaya, napisałem maila do obsługi technicznej.

Udało się zrobić możliwość zakupów bez rejestracji. Dziękuję za informacje.

Oczywiście mam kolejny problem :)
Dodałem trzeci produkt, w sposób dokładnie taki sam jak dwa poprzednie no i nie działa do niego miniatura. Dodaje obrazej jpg o wadze ok 120KB, ale się nie pokazuje. O co tam chodzi?

Próbuję dodać ten obrazek: [size=78%]http://www.megitarnow.pl/allegro/fotki/gmaix/zestaw/zestaw_tab.jpg[/size]

*

Offline tyszek

• Tubylec
  • 185
  • 6
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 24, 2013, 06:32:34 pm »
Co do DotPAY to spr PW

A jeśli chodzi o miniaturę to wgraj jeszcze raz bo teraz niby wszystko jest ok ale fizycznie nie ma na serwerze tego wgranego zdjęcia. Dlatego wyświetla się tylko tekst który jest zamiast obrazka.

Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii statystycznych oraz w celu dostosowania naszego serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników. W programie służącym do obsługi internetu można zmienić ustawienia dotyczące cookies.Korzystanie z naszego serwisu internetowego bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia.Ok