deejay3 mój boshe od tego są gridy wtedy masz rzeczywioście 10 linijek. Czytałeś artykuł ? Stosujesz warunki coś jak if w php np. jesli strona będzie miała pomiedzy 1000 a 700 dodaj element przykład:
@media all and (max-width: 1000px) and (min-width: 700px) {
#sidebar ul li a:before {
content: "Email: ";
font-style: italic;
color: #666;
}
}
Jeśli weźmiesz zatem global.css czyli główny plik szablonu presty, ktory ma ponad 2000linii to wyjdzie Ci przeróbka tego pliku w okolicach tygodnia. A gdzie pozostałe pliki css ?
Jeszcze raz powtórze stosujemy gridy do stylowania responsywnego. Natywnie są wpisane i używane przez prestę.
tak tak, jezlei chodzi o wyswietlanie produktow to jak najbardziej gridy, ale tutaj raczej chodzilo mi o ulozenie np. top (koszyk, logowania itp) bardzo fajnie sprawdza sie tez np. w stylowaniu kategorii czy wywalaniu slidera, ktory niepotrzebnie spowalnial by wczytywanie storny na "niedoscignionych" szybkosciach internetu w smartfonach.... ulozenie produktow to raz, jednak tworzac szablon, ktory ma byc docolowo uzyty j.w. trzeba juz przemyslec i gdzie i w jaki sposob ma sie wyswitlic a pozniej to juz ulozenie po grid. a gridem slidera nie ulozysz.... to samo z przeniesieniem np. lewej kolumny itp.
PS. no a poza tym, tyle wersji i modeli tworzenia stron ilu tworcow, jakby kazdy robil tak samo to nie bylo by rynku i konkurencji
tutaj tez w glowie narodzil mi sie teraz pomysl. moze utworzyc watek o responsive, aby kazdy mogl sie wypowiedziec na przykladach co i jak zrobic zeby bylo szybko, ladnie i przejrzyscie. mysle, ze nawet wyjadacze cos by z tego mogli powyciagac dla siebie
no bo w koncu jak sie rozwijac jak nie korzystajac z wiedzy innych