Witam, 
W jednym wątku napiszę o moich dwóch bolączkach, z którymi niestety nie mogę sobie poradzić w preście 1.4.9.0.
1. WYBÓR METODY PŁATNOŚCIMam dwie możliwości: albo 
Płatne przy odbiorze lub
 Zapłać przez PayU.pl.Domyślnie moduły są zrobione tak by wyświetlał się obrazek w wielkim bloku. Postanowiłem to zmienić na pola wyboru typu 
input radio oraz dołożenie przycisku 
Potwierdzam, który ma za zadanie przenieść nas na odpowiednią stronę w zależności od dokonanego wyboru.
W templatce 
order-payment.tpl wyrzuciłem 
<div id="HOOK_PAYMENT">{$HOOK_PAYMENT}</div>, a zamist jego wpisałem poniższy kod:
<form method="get" name="platnosc">
  <table>
    <tr>
     <td class="carrier_action radio"><input type="radio" name="platnosc" id="platnosc" value="odbior" onclick="java script:second_choice('odbior');" checked="checked"  /></td>
  	 <td><a style="padding-left: 10px; color: #444444; text-decoration: none; font: normal normal 400 11px/16px Tahoma;" href="{$this_path_ssl}validation.php" title="{l s='Pay with cash on delivery (COD)' mod='cashondelivery'}">{l s='Płatne przy odbiorze ' mod='cashondelivery'}</a></td>
    </tr>
    <tr style="background-color: #F1F2F4; text-align: left;"> 
     <td class="carrier_action radio"><input type="radio" name="platnosc" id="platnosc" value="c_payu" onclick="java script:second_choice('c_payu');" /></td>
     <td style="padding-left: 10px; width: 100%; height: 40px;"><a style="color: #444444; text-decoration: none; font: normal normal 400 11px/16px Tahoma; padding: 0 10 10 1px" href="{$module_dir}payment.php" title="{l s='Zapłać przez PayU.pl' mod='payu'}" style="overflow: hidden" >Zapłać przez PayU.pl</a></td>
    </tr>
  </table>
	</form>

<div id="choice_odbior"  >
     <div style="display:block; float:left; width:100%; height:60px; padding:10px; clear:both; ">
    <a href="{$this_path_ssl}validation.php" class="button_large" style=" display:block; float:left; clear:left; background:#99CC00; width:130px; height:30px; line-height:30px;padding:0 10px;">{l s='Potwierdzam' mod='cashondelivery'}</a>   
    </div>
  </div>
  <div id="choice_payu" style="display:none;">
      <div style="display:block; float:left; width:100%; height:60px; padding:10px; clear:both; ">
    <a href="{$module_dir}payment.php" class="button_large" style=" display:block; float:left; clear:left; background:#99CC00; width:130px; height:30px; line-height:30px;padding:0 10px;">{l s='Potwierdzam' mod='cashondelivery'}</a>   
    </div>
  </div>
<script type="text/javascript">
function second_choice(type)
{
var choice_odbior = document.getElementById('choice_odbior');
var choice_payu = document.getElementById('choice_payu');
	switch(type)
	{
		case 'c_payu':
			choice_odbior.style.display = 'none';
			choice_payou.style.display = 'block';
		break;
		case 'odbior':
			choice_odbior.style.display = 'block';
			choice_payu.style.display = 'none';
		break;
	}
}
</script> Czyli w założeniu polegać ma na tym, że po zaznaczeniu odpowiedniego pola, ma się pojawiać blok z odpowiednim przyciskiem 
choice_odbior lub 
choice_payu. Probelm polega na tym, że bloki się nie zmieniają, cały czas wyświetla się ten, który nie jest ukryty. A ja niestety nie mam pojęcia co jest nie tak 
 2. WYBÓR MIEJSCA ODBIORU OSOBISTEGODrugi problem polega na tym, że chciałem zrobić przy wyborze Odbioru osobistego
2. WYBÓR MIEJSCA ODBIORU OSOBISTEGODrugi problem polega na tym, że chciałem zrobić przy wyborze Odbioru osobistego listę rozwijaną z nazwą miasta, w której miałby być towar odebrany i adres placówki automatycznie byłby wysłany do klienta po złożeniu zamówienia. Z naczytanych się tematów, doszedłem jednak do wniosku, że z tym jest więcej problemu niż pożytku, więc wpadłem na inny pomysł.
Otóż, w założeniu chciałbym aby po złożeniu zamówienia, w informacji jaka zostanie przesłana klientowi był również adres sklepu najbliżej jego zamieszkania. Wykombinowałem, że można by było wykorzystać 
{delivery_postal_code} oraz 
{carrier}w /mails/order_conf.html zaraz pod polem 
Wysyłka. Ogólny zaryz algorytmu:
if ( {carrier} == odbiór osobisty) {
   if ( {delivery_postal_code} == 55 | 59 | 57 )   // sprawdza tylko dwie pierwsze liczby i porównuje
             echo "odbierz paczkę we wrocławiu;
   if ( {delivery_postal_code} == 62 | 64 )
            echo "odbierz paczkę w poznaniu;
   if ( {delivery_postal_code} == 06 | 26 | 25 )
           echo "odbierz paczkę w warszawie;
}
else
{carrier}Niestety nie wiem jak się dobrać do tych danych. A nawet jak się dobiorę, to aby się wykonał kod PHP muszę zmienić rozszerzenie pliku z html na php, co za sobą ciągnie, jak podejrzewam zmienienie również funkcji odpowiadającej za wysłanie, której to nie wiem gdzie się znajduje i co tam zmienić by się nie wysypało.
Pomysł wydaje mi się ok, i jest chyba bardziej bezpieczny od kombinowania z listą rozwijaną przy odbiorze osobistym. A może się mylę? 
Także jeśli ktoś wie, to prosiłbym o wskazówki jak rozwiązać te dwa punkty.