Czy jest jakieś rozwiązanie tego problemu?
Mam to samo na wirtualnym serwerze OVH.
Po wpisaniu jako adresu mojej subdomeny wyświetla się szkielet pliku index.php, ale nie czyta stylów, nie działają żadne linki przekierowania etc.
Na OVH subdomenie przypisany jest katalog macierzysty, wpisanie adresu subdomeny powoduje wczytanie index.htm z katalogu macierzystego subdomeny, o czym dalej.
Przykład:
www.mojadomena.tld po wejściu przez ftp wyświetla kilka katalogów m.in. ../www . I to jest katalog macierzysty mojej domeny głównej (ten wyższego poziomu niż /www), a dopiero w nim jest podkatalog i plik ../www/index.htm . tam też mam podkatalogi przykładowo któryś sklep jest zainstalowany w ../www/123/sklepy/A/sklep
Można wejść prosto do sklepu przez adres
www.mojadomena.tld/123/sklepy/A/sklep . Chyba jest ważne, że w adresie pomijamy podkatalog www. Domyślnie serwer szuka nie w katalogu macierzystym, lecz w podkatalogu ../www
Teraz tworzę subdomenę (rewelacyjna, wszyscy klienci właśnie tego szukają) przykładowo zajefajna.mojadomena.tld, razem z wersją
www.zaje... i ustalam jej katalog macierzysty na... www/123/sklepy/A/sklep . W tym przypadku trzeba rozpocząć od www/ inaczej serwer OVH będzie szukał w katalogu wyższego poziomu.
I tu się zaczyna problem - po wpisaniu adresu subdomeny zajefajna.mojadomena.tld czy też
www.zajefajna.mojadomena.tld przeglądarka wczytuje plik indexu z katalogu ../www/123/sklepy/A/sklep ale wszystkich odwołań i przekierowań szuka nie tam gdzie powinna.
np. po kliknięciu "wysyłka" otrzymuję komunikat
Not Found The requested URL /123/sklepy/A/sklep/cms.php was not found on this server.
Albo szuka o jeden poziom za wysoko, albo szuka ..www/123/sklepy/A/sklep/123/sklepy/A/sklep/cms.php
Na razie wymyśliłem obejście - dla subdomeny jakiś extra podkatalog w którym machnę index.htm z przekierowaniem do strony sklepu, ale wydaje mi się że nie jest to rozwiązanie, tylko ominięcie problemu.
No i czy to działa dowiem się za 24 godziny...