wdrożenia PrestaShop Powiększenie zdjęć moduł

problem z dodaniem nowych produktów wirtualnych

• 4 Odpowiedzi
  • 1939 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline kszyhoo11

• Nowy
  • *
  • 5
  • 0
  • PrestaShop: PS
  • Status: forum
problem z dodaniem nowych produktów wirtualnych
« dnia: Sierpień 20, 2013, 04:23:59 pm »
Witam,
mam problem ze sklepem presty w wersji 1.5.4. Gdy dodaję nowe produkty wirtualne, pojawiają się one nad menu zamiast obok siebie w centralnej części sklepu.
http://zaproszenia24.com.pl/25-wiersze
Co może być przyczyną czegoś takiego?
Myślałem że to może wina błędu w części sklepu więc pousuwałem podmenu i założyłem nowe, ale dalej to samo.
Pomóżcie bo nie wiem co jest grane.
Pozdrawiam

*

Offline design4VIP

• user
  • Mieszkaniec
  • 3,866
  • 131
    • design4VIP z innej strony...
  • Status: Programista
Odp: problem z dodaniem nowych produktów wirtualnych
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 20, 2013, 06:44:14 pm »
za szybko masz zamykanie <ul> najprawdopodobniej znajduje sie przed {/foreach} i pojawia sie jeszcze nie wiadomo skad </div>

przeanalizuj co masz w product-list.tpl tutaj masz blad

<div class="content_sortPagiBar"> … </div>
      <!-- Products list -->
    <ul id="product_list" class="clear" style="height:290px;">
{*tutaj powinno byc otwarcie foreach *}
          <li class="ajax_block_product first_item   last_line"> … </li>
{*tutaj powinno byc zamniecie foreach *}
    </ul>
      </div> <!--- to nie wiadomo do czego-->
{* tutaj najprawdopodobniej zamykasz teraz blednie foreach *}
          <li class="ajax_block_product last_item  last_line"> … </li>
design4VIP z innej strony...

*

Offline west

• Administrator
  • Mieszkaniec
  • 5,291
  • 106
  • Europasaz.pl
    • PrestaShop, Wordpress, SMF, Woocomerce
  • PrestaShop: 1.7
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 20, 2013, 06:48:21 pm »
Ale to jest błąd, który występuje w temacie ze stajni "leo" Mój ulubiony developer po którym mam duuuuużo pracy. Otóż wywalony jest "center_block" a właściwie niepoprawnie zrobiony plik category.tpl, który jak możesz zauważyć poprawnie wyświetla produkty z głównych kategorii zaś szablon rozsypuje się jeśli mamy podkategorie.
MODUŁY | https://europasaz.pl |  SKLEPY INTERNETOWE | WSPARCIE TECHNICZNE | HOSTING | https://europasaz.pl 

*

Offline design4VIP

• user
  • Mieszkaniec
  • 3,866
  • 131
    • design4VIP z innej strony...
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 20, 2013, 09:12:01 pm »
Ale to jest błąd, który występuje w temacie ze stajni "leo" Mój ulubiony developer po którym mam duuuuużo pracy. Otóż wywalony jest "center_block" a właściwie niepoprawnie zrobiony plik category.tpl, który jak możesz zauważyć poprawnie wyświetla produkty z głównych kategorii zaś szablon rozsypuje się jeśli mamy podkategorie.

nie analizowalem, czyj to szablon itd. nie ukrywam, ze tylko zerknalem w kod strony z braku czasu na szersza analize i pierwsze co mi rzucilo to wlaznie jakies dziwne zaknczenie </div>  nie wiadomo skad, a to moze byc przyczyna wywalenia poza center kolejnego elelemtnu oraz ustawienie <li> za ramami <ul> co siwadczy ewidentnie o zlym ustaieniu miejsca zamkniecia petli dla wyswietlenia elementow w product-list. nie znam tego szablonu, raczej staram sie nie pracowac na "wynalazkach" tylko tworzyc sam, no a jak juz ktos mi podesle cos do poprawki czy przerobki, tak jak teraz z FreshMarket... katorga... konczy sie na tym, ze pozostaje tylk oczesc grafiki a kod i style i tak trzeba tworzyc od podstaw.... tytaj musialbym zagladnac w tresc category.tpl oraz product-list.tpl i ewentualnie w pliki .js... nie mam czasu.... ale prosze o podeslanie mailem z checia zagladne, ale w wolenej chwili, i ewentualnie skoryguje blad... nie z takimi rzeczami juz sie walczylo ;)
design4VIP z innej strony...

*

Offline kszyhoo11

• Nowy
  • *
  • 5
  • 0
  • Status: forum
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 21, 2013, 09:22:14 pm »
Problem rozwiązany w inny sposób ale dzięki za pomoc. Swoją drogą muszę usiąść i przejrzeć kod pod kontem błędów.