no tutaj robi sie problem jak ktos wrzuci jedna rzecz 3 razy z roznym atrybutem... a tym bardziej w 1.3 czy 1.4 w 1.5 masz mozliwosc zaawansowanego magazynowania i tutaj juz da sie takie rzeczy rozgraniczyc. jednak.... napewno bez przerobki cotrolera produktu sie nie obejdzie. znazcy u Ciebie akurat masz to w pliku katalogu glownego product.php, jak dobrze pamietam. tutaj trzeba by rozgraniczyc produkt i przypisac mu ilosci atrybutowe... ot tak nie potrafie sobie na goraco wymyslic co z tym fantem i jak to zakodowac. mysle jeszcze nad jakimis zaleznosciami po stronie przycisku koszyka... moze zaleznosci, ze jak juz taki a taki produkt (po jego ID) znajduje sie w koszyku to nie mozna go dodac ponownie.... zaleznosci jest taka, ze produkt ma zawsze swoje ID ale tez posiadajac atrybuty ma kolejny ID po atrybutach i tutaj mozna by jakos powalczyc. jednak bedzie to wymagalo przerobienia przede wszystkim skryptu koszyka .js
niestety, przy tak archaicznej wersji ciezko mi sobie przyponiec jak tam wygladaly struktury plikow a tym bardziej struktury zmiennych a nie mam juz nawet zadnej wersji testowej tego sklepu zeby pocwiczyc... przenies sie na na 1.5 bedzie prosciej
ale pokombinuj cos z {if}ami jezeli produkt jest w koszyku w czasie trawjacej sesji, wydaje mi sie to najprostsza metoda.