Witam wszystkich.
Mam taki problem, Ustawiłem sobie kuriera, porobiłem kategorie wagowe i przypisałem im odpowiednie ceny za wysyłkę. Wszystko ok. Jednak pojawia się pewien problem. Otóż kurier za niestandardowe, dłużycowe przesyłki (długość powyżej standardu firmy kurierskiej) kasuje inne stawki. Generalnie większość towarów mam raczej wymiarowych, ale dla pewnej części towarów musiałbym ustalać osobno ceny wysyłki. Da się to jakość obejść? W wysyłce (sposób dostawy -> nazwa firmy kurierskiej) zaznaczyłem, że przykładowo maksymalna długość produktów obsługiwanych przez kuriera wynosi do 140cm; Wynik poza zakresem: wyłącz. No i dla krótszych przedmiotów, mieszczących się w przedziale, ceny wysyłki są ok i spełniają moje oczekiwania. Kiedy jednak wrzucam do koszyka dłuższy produkt niż zaznaczony zakres, to od razu pod ceną produktu w koszyku wyskakuje mi: darmowa dostawa. Da się jakoś zrobić, żeby w ogóle nie podawało nic na temat wysyłki i wtedy ustalałbym z klientem wszystko poprzez maila? W przypadku niewymiarowych wysyłek trudno jest przypisać z automatu cenę wysyłki.