nie samym czasem czlowiek zyje
nieraz potrzebna jest jakas "nutka satysfakcji" z pomocy innym :d
spokojnie, mozesz pisac nawet w prozaicznych problemach. nieraz nie ma sensu kombinowac godzinami, jezli w ciagu kilku minut mozesz dostac jakas podpowiedz czy wrecz (to raczej rzadziej) gotowe rozwiazanie... ale oczywiscie, polecam w pierwszej kolejnsoci poszukiwania i dazenia samsmu do rozwiazania, to na pewno o wiele wiecej cie nauczy... to sprawdzona metoda (tak sam sie uczylem i ucze)
PS.
jedna prosba, to my, wy, oni tworzymy to forum. nie ma tutaj nikogo na etacie czy z nakazem pomocy. jezlei zadajesz pytanie, znajdziesz konkretna odpowiedz dodaj na okncu pelne rozwiazanie do jakiego doszlas, lub kroki jak do niego djsc moja mniej doswiadczeni forumowicze. tutaj przypadek tego postu, sama piszesz, ze jak padla ostateczna odpowiedz (link) ju zmialas rozwiazanie, na przyszlosc, prosze zebys takie rozwiazania w miare mozliwosci podawala sama. to tez z korzyscia dla ciebie, nieraz znalezione rozwiazanie oze zawierac jakies drobne bledy, ktore napewno od razu zostana przez kogos wychwycone i naprawione. poza tym, bedzie widac, ze starasz sie sama jak najwiecej pracowac, wiec tez bedziesz mogla oczekiwac dokladniejszej i szybszej pomocy... takie podejscie do forum jest wychwytywane... jakby kazdy podchodzil tak, ze "a ja juz wiem a wy sobie szukajcie" to to forum za chwile straci sens, bo bedzie 10tys watkow, a w nich zawarte tylko 2-3 pytania, jedne i te same powielane dziesiatki razy....