Caly czas mam wrazenie ze sie nie rozumiemy;-(
Ja nie ma nic wspolnego ze Statusem skoro jest tam opcja zaznaczenie lub odznaczenie.
Mam ustawione NIE wysylaj a wysyla. Wiec jak ustawie WYSYŁAJ co tez bedzie wysylal. Wiec po co ta opcja wyboru???
no i takie wlasnie mam wrazenie, sie nie rozumiemy, oznaczenie wysylania maila czy nie wysylanie dziala jak najbardziej poprawnie. tylko to nie ten mail! tutaj mozesz sobie wybrac jakiego maiala ma do klienta wysylac. a jezlei chodzi o in_transit ten jest wybrany odgornie i ZAWSZE JAK JEST NR SLEDZENIA TO ZOSTANIE ON WYSLANY. mozesz sobie teraz w danym statusie zaznaczyc, zeby wysylal maila do klienta i wybrac np. order_conf, czyli beda wysylane dwa maile, ten wybrany i ten odgorny.
wracajac do poprzednich postow, teraz masz dwa wyjscia: albo zmodyfikowac wg wczesniejszych wytycznych kontroler i przypisac dodatkowe zaleznosci {if} dla danego ID statusu albo calkowicie zrezygnowac i wyrzucic z kontrolera wysylke tego maila calkowicie dla wszystkich statusow.
PS. @west, niestety in_transit nie idzie przez hook tylko bezposrednio z kontrolera admina zamowien przy edycji nr sledzenia, wiec jak Amazon uzupelnia to pole z automatu to automatycznie jest tez wysylana wiadomosc.
public function postProcess()
{
......
......
if (Tools::isSubmit('submitShippingNumber') && isset($order))
{
if ($this->tabAccess['edit'] === '1')
{
.....
.....
if (@Mail::Send((int)$order->id_lang, 'in_transit', Mail::l('Package in transit', (int)$order->id_lang), $templateVars,
$customer->email, $customer->firstname.' '.$customer->lastname, null, null, null, null,
_PS_MAIL_DIR_, true, (int)$order->id_shop))
{
Hook::exec('actionAdminOrdersTrackingNumberUpdate', array('order' => $order));
Tools::redirectAdmin(self::$currentIndex.'&id_order='.$order->id.'&vieworder&conf=4&token='.$this->token);
}
......
......
}
}
}