witam,
mam pytanie do bardziej zaawansowanych
potrzebuję na podstawie wybranych przez potencjalnego klienta w produkcie wybranych spośród wielu opcji generować samodzielnie cenę.
Sam kod bardzo skomplikowanych kalkulacji będę tworzył sam w php, natomiast potrzebuję wiedzy jak i gdzie się dostać do zmiennych zawierających aktualnie wybrane opcje przez klienta oraz inne zmienne typu wpisana standardowa cena, id produktu, działu, producenta i innych tego typu dostępnych parametrów/zmiennych sklepu.
Moja wersja Prestashop to 1.6.
Czy ma ktoś wiedzę w tym zakresie?
Może istnieje jakiś gotowy moduł umożliwiający dopisanie kodu php wpływającego na cenę produktu, ewentualnie jak napisać taki dodatek samemu lub ostatecznie kupić.
Dodam iż od strony panela administracyjnego nie musi być on super dopracowany, w ostateczności mogę nawet dopisywać te kody php w bazie mysql, ważne aby prawidłowo działał od strony sklepu.
Pytanie drugie czy ewentualnie w powyższym module php jest/będzie możliwość wpłynięcia na ograniczenia dostępności opcji zależnych od wcześniej wybranych opcji
np. zmiana szerokości drzwi wpływa na dostępność możliwych do wyboru kolorów / okuć (klamki, zawiasy) itp
Będę wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam Marcin