wykorzystałem upgrade instalatora do 1.4 i później już zmigrowałem do 1.6.0.8. Przeniosłem sklep 1:1 z urlami, produktami, zdjęciami i wyszukiwarką. Zalecam nie korzystać z one click upgrade i tym podobnych wynalazków. Co ciekawe ja migrowałem z 1.2.0.8
wynik:
http://solimed.pl
1click to tylko kupa bledow i zero efektow, to juz przechodzilem duzo wczesniej
dziwne. jakbym nie probowal czy przez manulany skok czy przez instalatrona zawsze efekt ten sam, brak zdjec i zablokowana indexacja. teraz sie zastanawiam, czy to efekt serwera? dziwne. no ja poradzilem sobie troche inaczej, ale to juz autorskim narzedziem exportu CSV miedzy 1.4 do 1.6 (sciaganie CSV jednym przyciskiem z 1.4 w formie idealnej z budowa standardowego ukladu kolumn w importerze 1.6) czyli taki CSV "2-click upgrade"
pozniej juz czysta instalacja 1.6 i import przez CSV wszelkich mozliwosci (klienci, produkty, kateogrie... itd. to co mozna importowac przez to narzedzie - narazie jeszcze bez atrybutow, te mam tylko do 1.5 bo w 1.6 zmienili troche system odczytu CSV a nie mam za bardzo czasu na przerobki w tym momencie, to ciagne przez baze, szybciej
, jednak na dniach juz chyba w koncu sie za to wezme i dokoncze narzedzie). jednak czesc, jak zamowienia czy rodzaje wysylek itd. czy tym podobne musialem juz sciagac bezposrednio przez mySQL. ale dziala, wszystko chodzi, czyli tak czy tak cel osiagniety
ale dziwi mnie jak pociagnelo ci zdjecia z automatu, bo w sumie przy upgrade tych nie podzieli sobie sam na canonicale... ale moze sie myle, albo w jakis sposob zmusiles 1.6 do czytania ukladu zdjec 'IDproduct-IDphoto-size.jpg'
znaczy.... no, jezeli jest tak jak piszesz to na pewno sie myle
jednak u mnie ta sztuczka, nie wiem dlaczego, sie nie udala stad tez takie pytanie z ciekawisci. widocznie cos robilem nie tak, ale nie liczy sie droga dotarcia, liczy sie osiagniecie celu :d mysle, ze to co napisales przyda sie tez wielu forumowiczom, bo to bardziej bezposrednia metoda niz moja z narzedziem "zewnetrznym"