Mam problem w moim sklepie. Aktualizacja stanów magazynowych dla kombinacji atrybutów odbywa się przez api i niestety nie mam pojęcia gdzie są przechowywane te stany tzn. gdzie od strony admina można zobaczyć stan dla danej kombinacji ?
Jak wchodzę w produkt w zakładkę ilośc pokazuje mi
"Nie jest możliwe zarządzanie ilościami kiedy
- Zarządzasz wszystkimi sklepami.
- Zarządzasz grupą sklepów, gdzie ilości nie są współdzielone pomiędzy wszystkie sklepy tej grupy.
- Zarządzasz sklepem który jest w grupie gdzie ilości są współdzielone pomiędzy wszystkimi sklepami tej grupy."
Zauważyłem że w tym miejscu pojawiają się stany dla danej kombinacji dopiero jak uruchamiam multistore. Czym to jest spowodowane?
Spróbowałem innego rozwiązania uruchomiłem zaawansowane zarządzanie magazynem i przypisałem jeden magazyn dla produktu. Wtedy teoretycznie przez zakładkę magazyn mogę podejrzeć stan dla danej kombinacji. Niestety w magazynie pokazuje stan 0 a presta i tak gdzieś przechowuje te stany które podałem przez api.
Skoro podaje się stany przez api i presta na nich działa to czemu nie można ich podejrzeć od storny admina? Ktoś ma pomysł ?