no ale ja nie mogę tak co chwilke zmieniać serwera... dopiero zmieniłam bo poprzedniej wersji nie mogłam zaktualizować, jestem teraz na Home.pl. Dlaczego to jest tak dziwnie, ze zamiast naprawiać program trzeba żeby użytkownik tego programu w celach likwidacji błędów zmieniał serwer... Specjalnie zmieniałam bo poprzedniej aktualizacji też nie mogłam zrobić, a byłam na innym serwerze. Skoro wiadomo, ze problem taki istnieje czy naprawdę nikt nie potrafi mi jakoś pomóc?
tutaj nie ma co szukac winnych i zwalac winy na silnik presta. z calym szacunkiem, ale sama jestes winna. niestety. jak piszesz, juz bylas zmuszona na zmiane serwera, no i ok, wybor okazal sie wczesniej nietrafiony co do serwera i wyszlo jak wyszlo. tutaj, przed pojeciem jakichkolwiek kolejnych krokow trzeba bylo najpierw zagladnac na fora dot. preta, czy to czy kazde inne temetyczne, i sprawdzic jaki serwer polecaja "tubylcy". na kazdym forum tematycznym jest zawsze gdzies przylaczony watek dotyczacy tych lepszych i polecanych serwerow (i to nie tylko dot. prestashop ale kazdego silnika). to samo tak na tym jak i na oficjalnym forum prestashop.
no niestety, twoj wybor, nie wiem czym sie kierowalas, ale jest (delikatnie mowiac) nietrafiony, najbardzien nietrafiony z mozliwych. z tego typu komercyjnych serwerow ten wybrany jest akurat najgorszy.... tutaj tez, nie zeby cie odstraszal, opierniczal czy tym podobnych. jest to dziadowski serwer po presta ale nie zeby nie mozna bylo na nim postawic presta. patrzaac po roznych forach stoi na nim dziesiatki/seki sklepow. czyli sie da, ale niestety, bedzie to od ciebie wymagalo wiele poswieconego czasu na szukanie, czytanie wszelkich forow i poprawki, poprawki, poprawki..... zaczac naleszy od zmiany pliku .hattacess, na home to podstawa.