Witam
Zaczynam przyglądać się Prestashop. Widzę spory rozwój od ostatniego czasu kiedy miałem styczność z tym sklepem. Nadal jednak nie mogę doszukać się funkcji które potrzebuję aby sprzedawać mój towar. Przedstawię kilka reguł które decydują o cenie produktu. Będę bardzo wdzięczny jeśli ktoś podpowie mi co Presta potrafi w standardzie, co po ew. wykupieniu modułu (jakiego?) ew. czego w ogóle nie potrafi na dzień dzisiejszy.
Towarem są licencje na korzystanie z oprogramowania. Po zakupie towar wysyłany jest elektronicznie w formie kodu aktywacyjnego.
Licencje są na określony okres, np. rok, 2, 3 lata.
Cena jednostkowa licencji wynika z tabeli cenowej (przedziały ilościowe)
Odpowiednie grupy klientów mają procentowy upust cenowy. Nie mogę jednak upustu przypisać do klienta, opcja taka musi być widoczna już przy towarze, zanim klient doda towar do koszyka i wprowadzi swoje dane
Przykład:
Program #1: Cena za rok:przy ilości licencji 1-5 = 100zł / szt.
przy ilości licencji 6-10 = 90zł / szt.
przy ilości licencji 11-50 = 70zł / szt.
Cena za 2 lata:przy ilości licencji 1-5 = 180zł / szt.
przy ilości licencji 6-10 = 150zł / szt.
przy ilości licencji 11-50 = 120zł / szt.
Opcja:klient komercyjny - bez zniżek
do użytku domowego -20% od ceny bazowej
dla edukacji -30% od ceny bazowej
Czyli jeśli szkoła chce kupić 7 licencji na 2 lata to powinna móc wyklikać taką ścieżkę:
1. przedział 6-10 na 2 lata = 150zł / szt. * 7 = 1050zł
2. edukacja -30% = 735zł
Czyli do koszyka wpada 7 licencji za łączną kwotę 735zł
Próbowałem ale atrybuty z tego co widzę mają wpływ na cenę kwotowy a nie procentowy. Nie znalazłem też modułu który by to oferował. Czyżby się nie dało? Znalazłem tylko moduł który wysyła kody aktywacyjne ale cen nie potrafię ogarnąć
Będę bardzo wdzięczny za jakieś wskazówki.