PrestaShop Polska
Zaloguj się
Menu
Strona główna
Pomoc
Szukaj
Zaloguj się
PrestaShop
PrestaShop 1.6
Problem z wyszukiwaniem
« poprzedni
następny »
Wyślij ten wątek
Drukuj
Strony: [
1
]
Do dołu
Problem z wyszukiwaniem
5 Odpowiedzi
1716 Wyświetleń
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
MERA
Gość
Problem z wyszukiwaniem
«
dnia:
Kwiecień 18, 2016, 11:30:19 am »
Mam problem z wyszukiwarką a mianowicie przy nazwie produktu jak jest znak - , _ $ lub przerwa wyszukiwarka ładuje dużo niepotrzebnych produktów gdzie nie istnieją takie znaki ( - , _ , $ lub przerwa ) .Jak to zrobić aby te znaki były brane pod uwagę w wyszukiwaniu .
kalif
#PrestaShop Ninja
Stały użytkownik
96
2
Status: Programista
Odp: Problem z wyszukiwaniem
«
Odpowiedź #1 dnia:
Kwiecień 21, 2016, 05:02:55 pm »
Admin > Perferencje > Szukaj > dodaj te znaki do słów zabronionych i sprawdź efekt
Sklepy internetowe - Profesjonalne wsparcie - Modyfikacje - Inteligentne moduły - Piękne szablony - SPRAWDŹ »
www.prestashow.pl
/ +48 506 312 999 / GG: 1604882 / kontakt@prestashow.pl
MERA
Gość
«
Odpowiedź #2 dnia:
Kwiecień 26, 2016, 10:56:21 am »
Chodzi o odwrotnie .Powinien szukać z tymi znakami co podałem a je pomija i ładuje wszystkie podobne np.wpisując op 525/3 znajduje wszystkie takie jak op5253 , 5253xxxx , xxx5253xxx nie widzi tych znaków jakie podałem np: / czy przerwa
MERA
Gość
«
Odpowiedź #3 dnia:
Maj 11, 2016, 11:41:46 am »
Nikt nie potrafi to ogarnąć jakoś poprawić ? bo jeżeli chodzi o wyszukiwarkę w P.S to od początku pierwszych silników jest na bardzo niskim poziome w stosunku do konkurencyjnych oprogramowań .Programiści P.S nie przykładają się do porządnego rozwiązania wyszukiwarki a to bardzo ważne jak jest bardzo dużo produktów w sklepie.
west
Administrator
Mieszkaniec
5,291
106
PrestaShop: 1.7
Status: Programista
«
Odpowiedź #4 dnia:
Maj 11, 2016, 11:39:25 pm »
wyszukiwarka presty pochodzi od joomli możesz poogoglać i sprawdzić. Jest bardzo dobra z tym, że ignoruje znaki specjalne.
Po raz sprawdziłbym tabelę ps_search jak zapisywane [indeksowane są znaki] po dwa sprawdziłbym plik search.php i pozmieniał klasę [są tam znaki specjalne po których ma się odbywać indeksacja]
MODUŁY |
https://europasaz.pl
|
SKLEPY INTERNETOWE | WSPARCIE TECHNICZNE | HOSTING |
https://europasaz.pl
MERA
Gość
«
Odpowiedź #5 dnia:
Maj 20, 2016, 12:35:06 pm »
Sprawdziłem tabelę ps_search i brak tam zapisanych znaków specjalnych takich jak mi potrzeba. Ale nie wiem jak dopisać do search.php aby właśnie indeksowało te znaki .Mam 131 000 produktów i bardzo dużo jest podobnych słów a konkretnie są zapisane ze znakami specjalnymi ,wpisując z przerwą szuka nawet 250 niepotrzebnych pozycji. Może ktoś podepnie przerobiony ten plik lub może ja kupię od kogoś,aby tylko zadziałał.
Wyślij ten wątek
Drukuj
Strony: [
1
]
Do góry
« poprzedni
następny »