To moja pierwsza przygoda z administracją prestashop, postaram się opisać problem najdokładniej, jak tylko potrafię.
Zainstalowałem prestę 1.6.1.7 pobraną z prestashop.com (nie korzystałem z autoinstalatora w DA) na serwerze w biznes-host.pl.
Mam problemy z mailem - formularz kontaktowy oraz wysyłka maili do klienta.
W zakładce Klienci - Biuro Obsługi Klienta ustawiłem poprawnie dane IMAP. Synchronizacja się udaje.
Ustawienia SMTP jak i mail() wysyłają maile testowe na mój adres w domenie sklepu oraz na maila gmail, z którego składam testowe zamówienia.
1. Formularz kontaktowy
Po wysłaniu maila wyskakuje komunikat:
Jest 1 błąd
Wystąpił błąd podczas wysyłania wiadomości.
Po drugim kliknięciu na "Wyślij" wiadomość jest wysyłana i jest widoczna w panelu administracyjnym.
2. Maile do klienta
Złożyłem testowe zamówienie z płatnością przelewem, nie doszedł żaden mail. W panelu administracyjnym w zakładce Zamówienia-Zamówienia klikam na "Wyślij ponownie e-mail", skutkuje to błędem
Wystąpił błąd podczas wysyłania wiadomości e-mail do klienta.
Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki, starałem się przeszukać forum, ale większość ewentualnych porad dotyczy starszych wersji skryptu.
Edycja: pojawił się jeszcze jeden problem. Przy próbie odpowiedzi na wiadomość wysłaną z formularza kontaktowego (w panelu administracyjnym - biuro obsługi klienta) otrzymuję komunikat: "Błąd - brakujący plik języka dla: pl". Instalacja skryptu oczywiście w wersji PL, wszystko jest po polsku, tylko tutaj pojawia się ten błąd.