Dzień dobry.
Wiecie co szanowni Państwo?
Niech sobie przypomnę kiedy to oficjalnie wypuszczono do pobrania i instalacji Prestę 1.7 ??
A jaką to datę mamy aktualnie??
A czy dobrze sprawuje się 1.7 ??
Odpowiedź jest następująca. Do użytku wypuszczono bardzo dawno.
Nie sprawuje się w ogóle. Nawet poniżej średniej.
Pamiętam początki jak powstawała Presta i jak zachęcano do darmowego współuczestniczenia w tworzeniu tego oprogramowania sklepowego. Wtedy, wiele lat temu było to coś ekstra, fajnego nowego. Teraz to jak dla mnie kpiny z użytkowników.
Ciekawe co było by gdyby tak po zakupie samochodu w salonie, samochód po wyjeździe z niego po 200 metrach rozleciał się i zostało tylko samo siedzenie.
Oczywiście można powiedzieć, że soft jest z zasady free - no i owszem, ale co z tego jeżeli jest niedziałający.
Podstawą działania i obsługi sklepu dla admina i kupującego miała być łatwość i prostota. No ale niestety żal mi Presty i tego co po niej zostało.
Nie wyobrażam sobie, by można było sprzedać w sklepie piękne kolorowe jabłka, które po przekrojeniu są w środku zgniłe.
Już ręce opadają, ponieważ po raz kolejny podejście do 1,7 okazało się błędem. Sklep po aktualizacji cały padł.
Ktoś zapyta że po co to robiłem - wtedy odpowiem prosto - a po co w sklepie wyskakuje informacja o upgrade z 1,6 na 1,7 ?? Czy twórcy są ślepi i nie wiedzą co się dzieje?
Oj wiedzą wiedzą i to dobrze wiedzą.
Pewnie, że kopie zawsze trzeba robić, ale nie o tym jest mowa.
Nie chce mi się już bawić po raz setny w edycję plików konfiguracyjnych, ponowne instalacje i podobnych tego typu zabaw. Nie taki miał być soft.
Nie tak ma wyglądać oprogramowanie sklepowe.
Co troszkę można przeczytać - poczekajmy jeszcze może w kolejnej wersji 2, 3, a może 4 czy też 5 albo i wyższej za JAKIŚ czas nie będzie już problemów.
Za jakiś czas to ludzie przesiądą się na inny soft.
Wstyd, to jest to, co można napisać do twórców tego softu.
Nie drwię z pracy ludzkiej, bo zapewne bardzo wiele czasu spędzono na tworzeniu tego sklepu.
Gardzę tylko tymi, którzy na oficjalnej stronie zachęcają do instalacji tego niby rewelacyjnego i bardzo prostego oprogramowania sklepowego.
Pozdrawiam