ano total commanderem też można, logujesz się na ftp, z menu totala wybierasz pliki i zmień atrybuty i załatwione
problem polega na tym, że total nie zmieni tego co wewnątrz katalogu albo ja nie wiem jak to zrobić
zgłosiłem się do mojego admina i cóż, usługa dodatkowo płatna i rzuci łaskawie okiem
Otóż nie skorzystałem a że za tydzień kończy mi się opłata więc raczej się pożegnamy
ale wracając do tematu
polecenie chown to do zmiany właściciela chyba, ja używam chmod, no i udało się, wprawdzie zmienił atrybuty na 755 ale na stronie wyskoczył fatal error więc już nic nie rozumiem, chyba jedynie postrzał w kolano mi został
zauważyłem też ciekawą rzecz, mianowicie testowo wgrałem inne archiwum sklepu, który kiedyś działał na tym serwerze i okazało się, że atrybuty katalogów i plików przypisane są poprawnie a w obecnym po rozpakowaniu wszystko zabronione (rwx --- ---)
Jedyna różnica między nimi jest taka, że teraz mam archiwum z presta 1.7 a tamto było z 1.6
Znalazłem opcję do zainstalowania na serwerze aplikacji presta, testowo zainstalowałem i działa, jak to możliwe?
Może się pobawię i poprzerzucam wszystko ręcznie ale to trochę bez sensu bo jak się coś kiedys wysypie to problem pewnie wróci.