Świeża instalacja w wersji 1.6.1.20, włączony multisklep, php5.6 (opcjonalnie mogę wyżej tylko na 7.0, 7.1),
domyślny szablon, dwa języki PL, EN.
Objaw: Po instalacji np modułu dowolnego (np: Block CMS, Blok informacji kontaktowych, Blok Lubie to na FB, )
w administratorze ładnie mogę po zmieniać treści, ustawienia ...
Pierwsze wejście na stronę sklepu -> wszystko pojawia się poprawnie,
ale jak dam odśwież ekran, to pojawiają się domyślne teksty ... i tak z każdym modułem,
raz j=na jakiś czad odświeżania pojawią się prawidłowe treści.
Po zmianie danych w modułu, kolejne odświeżenie strony jest prawidłowe, kolejne już nie ...
Co próbowałem:
1 - wyłączenie cache = brak problemu
2 - przebudowanie cache z poziomu administratora = pierwsze wejście prawidłowe, kolejne z nieprawidłową wartością
3 - ręczne usunięcie plików cache = pierwsze wejście prawidłowe, kolejne z nieprawidłową wartością
4 - od instalowanie modułu, ponowna instalacja i konfiguracja = pierwsze wejście prawidłowe, kolejne z nieprawidłową wartością
Jakiś cyrk ... mam problem z różnymi modułami, skończyły mi się pomysły gdzie może być problem.
W ramach podejścia nie standardowego zauważyłem, że edycja plików *.tpl danego modułu w katalogu szablony sklepu,
taka jak dodanie pustej linii, spacji i zapisanie pliku, rozwiązuje problem do czasu kolejnej zmiany w danych danego modułu.
(cache włączone).
Powyższe rozwiązanie traktuje jako obejście problemu, a nie jego rozwiązanie,
prawdopodobnie problem jest błachy.