Witam serdecznie,
Nie znalazłem nigdzie rozwiązania dotyczącego mojego problemu (przeszukiwałem forum i internet ale tematy i rozwiązania związane z tym błędem nie pasowały do mojego problemu.
W załączniku wstawiam screen z logów PrestaShop
Sytuacja wygląda następująco:
Po przejściu przez proces zamówienia i wybraniu sposobu dostawy klient przy kliknięciu w potwierdzenie zamówienia dostaje błąd 500.
Różnica miedzy moim problemem a reszta problemów z HTTP 500 podczas potwierdzenia zamówienia jest taka że, już podczas przechodzenia przez proces zamówienia pojawiają się błędy typu:
- część przewoźników z automatu dodaje darmowa wysyłkę mimo że w Backoffice wszystko ustawione jest jak trzeba
- podczas edycji przewoźników, mimo tego że poprzednie zakresy wagi działały prawidłowo, teraz nie chcą się zatwierdzić (nawet po usunięciu i ponownym wprowadzeniu tego samego przewoźnika z tymi samymi parametrami,
- nie działa realizacja zamówienia dla klienta w BackOffice,
Co zrobiłem do tej pory aby osunąć powyższy problem:
- Przeinstalowałem moduły COD, Bankwire oraz ShipToPay
- Przywracałem kopie zapasowe sklepu z przed kilku dni wstecz (baza SQL, pliki na serwerze),
- Kontaktowałem się z usługodawca hostingu na którym umieszczona jest strona (wina nie leży po ich stronie)
- Próbowałem dodać od nowa przewoźników z takimi samymi ustawieniami (bezskutecznie),
- Sprawdziłem statusy zamówień - wszystko jest na swoim miejscu, żaden status nie został usunięty przypadkowo,
- Nie aktualizowałem silnika sklepu - sklep nie był aktualizowany przez 1-Click-Upgrade (moduł niezainstalowany), automatyczna aktualizacja w panelu serwera wyłączona
Nie wiem co może być nie tak, jeszcze wczoraj klienci robili normalne zamówienia a w dniu dzisiejszym już nie.
Od około tygodnia nie były wprowadzone żadne zmiany - brak zmian w Backoffice, brak zmian w plikach na serwerze.
Prosiłbym o szybka pomoc.
Pozdrawiam serdecznie.