Witajcie
Właśnie odkryłem prestashop, jestem użytkownikiem OSC. Skrypt wyglada korzystniej ale niestety jest trudniejszy i mam problemy z obsługą, czasem z prostymi rzeczami, dlatego właśnie mam kilka pytań:
1. Jak zmienić ceny wysyłki? Zupełnie nie rozumiem o co w tym chodzi, są jakieś zakresy cenowe i zakresy wagi dla metod dostawy ale to się jedno z drugim nigdzie nie łączy, gdzie mogę ustawić że np koszyk ważący od 0-1kg ma kosztować 10zł pocztą i 20 kurierem?
2. Jak edytować strony kategorii? Mam na myśli miejsce w którym możemy dodać tekstowy opis kategorii(pod logo kategorii). Jest taka możliwość przy edycji kategorii ale tam przyjmuje sam tekst a ja potrzebuję wstawiać tam HTML, linki, formatowanie, obrazki i inne takie. Jak to zrobić?
3. Czy jest możliwość hurtowej(lub szybszej niż wchodzenie do każdego produktu) zmiany np cen?
4. Czy jest możliwośc ustawienia że dany produkt lub cała kategoria nie może być wysyłana pocztą tylko kurierem(lub odwrotnie) oraz że np produkty z kategorii X są wysyłane osobno niż produktyz kategorii Y? (jeśli klient zamówi 2szt z każdej kategorii to dostanie je w osobnych paczkach i zapłaci 2 przesyłki).
Domyślam się że część, szczególnie ostatnie pytania załatwić można jakimiś modułami ale takowych nie znalazłem na forum presty.
Proszę o wyczerpujące odp i z góry dziękuję za pomoc