Mam ten sam problem, co założyciel tematu. Mam preste 1.3.1 z wgranym polskim językiem. Wrzuciłem mu jeden z darmowych szablonów i ...
Loguję się na admina, odpalam zakładkę Narzędzia -> Tłumaczenia i modyfikuję 'moduł tłumaczenia'.
Jak przetłumaczę coś i dam 'Uaktualnij tłumaczenie' to pisze ładnie, że tłumaczenie zostało zaktualizowane, ale tak na prawdę wcale nie zmienia tłumaczenia w sklepie.. wręcz przeciwnie, wysypuje całe tłumaczenie i zmienia część tłumaczenia na angielski.
Próbowałem z plikiem php.ini i niestety nic to nie dało...
Kolega
gumibear napisał:
Natomiast jeśli udaje nam się wejść do tłumaczeń to problem raczej tkwi w braku tłumaczeń pól.
Nie zapominajmy, że każda nowa templatka ma (lub mieć może) swoje własne pola tekstowe. I takowe należy własnoręcznie przetłumaczyć.
Chyba że pola te nie zostały udostępnione w module tłumaczeń, czyli nie zostały spięte wywołaniem
Kod:
{l s='cośtamcośtam'}
- wtedy musimy edytować adekwatne pliki i w nich nanosić zmiany.
Otóż są udostępnione w module tłumaczeń pola tekstowe do przetłumaczenia haseł z templatki. Gdy je przetłumaczę i wcisnę 'Uaktualnij tłumaczenie' (wyskoczy komunikat, że tłumaczenie zostało zaktualizowane), to jak później jeszcze raz włączam Narzędzia -> Tłumaczenia -> modyfikuj 'moduł tłumaczenia' to nie ma tego całego tłumaczenia, które napisałem w polach tekstowych. te pola są znowu puste.
Mam nadzieję, że w miarę logicznie przekazałem swoje spostrzeżenia,
Bardzo proszę o pomoc! Stawiam piwo, jak ktoś mi pomoże :)
Pozdrawiam