wdrożenia PrestaShop Powiększenie zdjęć moduł

Problem z odpalaniem strony po Migracji na nowy serwer

  • 3 Odpowiedzi
  • 223 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Mortal

  • Nowy
  • *
  • 2
  • 0
  • PrestaShop
  • Presta Shop: PS
  • Status: forum
Problem z odpalaniem strony po Migracji na nowy serwer
« dnia: Lipiec 06, 2020, 06:47:53 pm »
Witam,

Admin jednej firmy hostingowej przeniosl mi strone na Presta wraz z baza (taki maly backup) - choc chcialem to zrobic sam  - chcial dobrze, ale wyszlo jak wyszlo tzn.
okazalo sie, ze na new Hoscie strona nie odpala :/, a o dziwo na starym smigala bez problemu... choc juz nie mam tamtej lokalizacji - wylaczone konto... Admin wskazal mi po tym link doproblemu i ze wina jest po mojej stronie... lecz logi cos innego z Presty mi ukazywaly ;/... wg mnie cos lub ktos uwalil  Table 'dragsun_prestaX.ps_shop_url' 
w baz nie widze jej...


- nie jestem jej od zera autorem - pomagam Klientowi - nie znam tak dobrze tego softu - ale w miare sie odnajduje ;)


Wlaczylem Debugowanie Bledow i mam cos takiego:


[PrestaShopDatabaseException]

Table 'dragsun_prestaX.ps_shop_url' doesn't exist

SELECT SQL_NO_CACHE s.id_shop, CONCAT(su.physical_uri, su.virtual_uri) AS uri, su.domain, su.main
                    FROM ps_shop_url su
                    LEFT JOIN ps_shop s ON (s.id_shop = su.id_shop)
                    WHERE (su.domain = 'mojadomena.com' OR su.domain_ssl = 'mojadomena.com')
                        AND s.active = 1
                        AND s.deleted = 0
                    ORDER BY LENGTH(CONCAT(su.physical_uri, su.virtual_uri)) DESC


oraz:


at line 744 in file classes/db/Db.php

739.         if ($webservice_call && $errno) {
740.             $dbg = debug_backtrace();
741.             WebserviceRequest::getInstance()->setError(500, '[SQL Error] '.$this->getMsgError().'. From '.(isset($dbg[3]['class']) ? $dbg[3]['class'] : '').'->'.$dbg[3]['function'].'() Query was : '.$sql, 97);
742.         } elseif (_PS_DEBUG_SQL_ && $errno && !defined('PS_INSTALLATION_IN_PROGRESS')) {
743.             if ($sql) {
[b]744.                 throw new PrestaShopDatabaseException($this->getMsgError().'<br /><br /><pre>'.$sql.'</pre>');[/b]
745.             }
746.
747.             throw new PrestaShopDatabaseException($this->getMsgError());
748.         }
749.     }



W bazie w .SQL mam takie cos tylko:


--
-- Table structure for table `ps_shop_url`
--

DROP TABLE IF EXISTS `ps_shop_url`;
/*!40101 SET @saved_cs_client     = @@character_set_client */;
/*!40101 SET character_set_client = utf8 */;
CREATE TABLE `ps_shop_url` (
  `id_shop_url` int(11) unsigned NOT NULL AUTO_INCREMENT,
  `id_shop` int(11) unsigned NOT NULL,
  `domain` varchar(150) NOT NULL,
  `domain_ssl` varchar(150) NOT NULL,
  `physical_uri` varchar(64) NOT NULL,
  `virtual_uri` varchar(64) NOT NULL,
  `main` tinyint(1) NOT NULL,
  `active` tinyint(1) NOT NULL,
  PRIMARY KEY (`id_shop_url`),
  UNIQUE KEY `full_shop_url` (`domain`,`physical_uri`,`virtual_uri`),
  UNIQUE KEY `full_shop_url_ssl` (`domain_ssl`,`physical_uri`,`virtual_uri`),
  KEY `id_shop` (`id_shop`,`main`)
) ENGINE=InnoDB AUTO_INCREMENT=2 DEFAULT CHARSET=utf8;
/*!40101 SET character_set_client = @saved_cs_client */;

--
-- Dumping data for table `ps_shop_url`
--

LOCK TABLES `ps_shop_url` WRITE;
/*!40000 ALTER TABLE `ps_shop_url` DISABLE KEYS */;
INSERT INTO `ps_shop_url` VALUES (1,1,'www.mojadomena.com','www.mojadomena.com','/','',1,1);
/*!40000 ALTER TABLE `ps_shop_url` ENABLE KEYS */;
UNLOCK TABLES;



Z logow jeszcze blad:

*ERROR* v1.7.2.2 2020/07/06 - 17:01:21: Table 'dragsun_prestaX.ps_shop_url' doesn't exist<br /><br /><pre>SELECT SQL_NO_CACHE s.id_shop, CONCAT(su.physical_uri, su.virtual_uri) AS uri, su.domain, su.main
                    FROM ps_shop_url su
                    LEFT JOIN ps_shop s ON (s.id_shop = su.id_shop)
                    WHERE (su.domain = 'mojadomena.com' OR su.domain_ssl = 'mojadomena.com')
                        AND s.active = 1
                        AND s.deleted = 0
                    ORDER BY LENGTH(CONCAT(su.physical_uri, su.virtual_uri)) DESC</pre> at line 744 in file classes/db/Db.php





Przed pracami dalszymi wole ZAPYTAC - kogos bardziej pod znawce tego Softu - co proponujecie?

Dodam takze iz zmiany w sofcie przez tworcow dla wersji 1.7 tez utrudniaja prace jak sie ponizej tej wersji cos robilo kiedys.





Dzieki, z gory za kazde pomocne info...


« Ostatnia zmiana: Lipiec 06, 2020, 07:08:36 pm wysłana przez Mortal »

*

Offline west

  • Administrator
  • Mieszkaniec
  • *****
  • 5,181
  • 103
  • Płeć: Mężczyzna
  • Europasaz.pl
    • Projektowanie PrestaShop, Wordpress, SMF
  • Presta Shop: 1.7
  • Status: Programista
Odp: Problem z odpalaniem strony po Migracji na nowy serwer
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 07, 2020, 10:31:09 am »
Problemem jest brak tabeli - masz dwie opcje ponownie dokonaj zrzutu bazy danych lub skopiuj tabelę z czystej instalacji
MODUŁY | http://europasaz.pl |  SKLEPY INTERNETOWE | WSPARCIE TECHNICZNE | HOSTING | http://zielona.biz 

*

Offline Mortal

  • Nowy
  • *
  • 2
  • 0
  • PrestaShop
  • Presta Shop: PS
  • Status: forum
Odp: Problem z odpalaniem strony po Migracji na nowy serwer
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 04, 2020, 03:07:50 am »
Dzieki tez tak myslalem i bed emusial ogarnac to w bazie - teraz pytanie jak to sie stalo :/

- sprawdzam jeszcze temat bo kiedys mialem jeszcze cos takie:

db-error-line6369 - podobno znany problem w Prescie - i cos w jednym pliku silnika do poprawki bylo z tego co pamietam - jakas zmienna - bede stawial na dniach jeszcze raz sklep bo jest teraz wylaczony to napisze dokladnie objawy.

wiecej na fotce:

Oraz zauwazylem dziwna kwestie u Was na forum jak zmienilem z http://polskapresta.pl na https://polskapresta.pl  - to przekierowal mnie na jakis sklep na ten https://  bestmeubels _ nl/ hmmm czy to nie vir jakis? i brak SSL z tego co widze teraz u was.

Pozdrawiam.



*

Offline west

  • Administrator
  • Mieszkaniec
  • *****
  • 5,181
  • 103
  • Płeć: Mężczyzna
  • Europasaz.pl
    • Projektowanie PrestaShop, Wordpress, SMF
  • Presta Shop: 1.7
  • Status: Programista
Odp: Problem z odpalaniem strony po Migracji na nowy serwer
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 05, 2020, 09:21:28 am »
Dzięki poprawiłem na SSL certyfikowany zamiast darmówki :)
MODUŁY | http://europasaz.pl |  SKLEPY INTERNETOWE | WSPARCIE TECHNICZNE | HOSTING | http://zielona.biz