Dobra.
Wyniosłem się z progreso.pl na dobre (została mi jedna stronka tylko).
Byłem tam od 2006 roku i początki były super, odpowiedzi za zgłoszenia w przeciągu kilku minut albo godzin. Można było śmiało dzwonić i wszystko wyjaśnić... ale wszystko co piękne się kończy...
Przełomem był koniec 2008 albo początek 2009... odpowiedz na zgłoszenie po jednym dniu, na zapytanie o "Certyfikat SSL" dotąd nie dostałem odpowiedzi, inna sprawa że po kilku dniach zadzwoniłem i się dopytałem :-)
Przełomem była prośba o zmianę planu na droższy (po to aby zainstalować certyfikat SSL), zgłoszenie wysłałem 18, powtórzyłem 25, 28 poprosiłem o SSL i tegoż dnia (chyba nawet po telefonie) zrobiono to dla mnie. Ale i tak bezsensu bo po przejściu presty na szyfrowane połączenie serwer się wywalał... ponoć nie z winy progreso... Mógłbym tak dalej pisać o moich perypetiach a progreso ale wpis byłby dość długi... Gwoździem były co jakiś czas błędy "500 Internal Server Error" panowie z progreso powiedzieli że wina jest po cmsie który odwołuje się do zewnętrzengo źródła, gdzie jest błąd i wszystko się wywala. Najlepsze jest to że ja nic nie zmieniałem w kodzie, progreso pisze że oni też... więc powiedzieli że jak się wywali to wtedy sprawdzą jakie jest połączenie z zewnątrz... a jak się wywaliło... zadzwoniłem aby sprawdzili do czego się odwołuje coś ze strony co wywala to powiedzieli że nie mogą tego sprawdzić bo się wywaliło ;-)
Dobra koniec kropka z progreso - odradzam stanowczo!
A teraz co dalej... zrobiłem testowy serwer na dhosting.pl, wrzuciłem swoją prestę, poprosiłem o SSL, zrobili i działała presta... :-) wniosek to nie presta powodowała pady serwera tylko coś źle skonfigurowane po stronie progreso. Plus dla dhosing.pl
Bardzo mi się podoba ich panel administracyjny, dużo lepszy niż progreso.
Wymieniałem zgłoszenia z Panem z dhostingu, nie do końca się rozumieliśmy to do mnie zadzwonił :-) to był kolejny plus.
Przerzuciłem prestę... działa OK i to najważniejsze!
Czytelnicy forum wiedzą że swojego czasu walczyłem z modułem platnosci.pl aby ściągał produkty ze stanu... gdyż nie robił tego, dodatkowo były jeszcze drobne błędy... przeniosłem się do dhosting.pl i problemy zniknęły :-) bez grzebania w kodzie itd... kto by pomyślał, że tak łatwo można naprawić ten moduł :-)
A teraz finał.
Miałem hosting w etap.pl... uciekłem... na początku fajnie a potem porażka. Byłem w progreso.pl... początek fajny potem porażka. To odnośnie moich miejsc. Klienci mieli hostingi w home, nazwa... więc troszkę znam je... i nazwe unikam jak mogę... a home... home jest fajny do trzymania domen :-) Dobra tego nie bierzcie pod uwagę :-)
Dla mnie jest ważne jak działa panel admina... w nazwa.pl to był jakiś błąd... wszystko było jakoś dziwnie podzielone, home też mi nie podchodził.
Wybrałem dhosting też z tego względu iż konkurencyjne oprogramowanie stoi tam i się ma bardzo dobrze.
Na razie jestem zadowolony i mogę na tą chwilę polecić... a co będzie potem zobaczymy :-)
Kurdęęę ale się napisałem... a można to streścić w tym że progreso nie polecam, za to polecam dHosting.pl