Witam!
Mam mały problem z płatnościami polegający na tym że... kwota na stronie z wyborem płatności powinna być zaokrąglona a nie jest
O co chodzi...Płatności przyjmują informację o kwocie w groszach, czyli kwota w presta jest w zł a do płatności wysyłana jest pomnożona przez 100.
A teraz konkretnie...Doliczam do wszystkiego VAT (towar, kurier) plus mam ustawione zaokrąglenie.
czyli dla przykładu towar mam za 10 z VAT, kuriera za 12,3 bez VAT (a z VATem 15,006)
Suma w koszyku zaokrąglona jest do 25.
Ale wchodząc do płatności mam 25,006 i po przemnożeniu przez 100 mam 2500,6.
Moduł płatności nie przyjmuje kwoty po przecinku i wywala błąd nr 111 czyli "brak parametru amount"
Kod odpowiadający za wartość zamówienia w module platnosci_pl jest taki:
'amount' => $cart->getOrderTotal() * 100,
Jakie rozwiązanie?!?1.Albo zaznaczyć że do kwoty kuriera nie będzie doliczany VAT i wtedy wpisać kwotę z VATem czyli np 15zł. Po sumowaniu będzie bez przecinka, zakładając że towar też mamy w złotówkach.
Jedynie zaczyna się problem jak opuszczamy cenę w procentach np 25% mniej... wtedy dostajemy znów po przecinku kwotę która nie przejdzie przeze moduł płatności.pl
2. Albo zaokrąglać w module platnosci.pl i się nie przejmować np może tak:
'amount' => number_format($cart->getOrderTotal(true), 0, '.', ''),
A na stronie z płatnościami napisać kwotę zaokrągloną i w złotówkach dla upewnienia klienta.
{convertPrice price=$cart->getOrderTotal(true)}
Nie jestem do końca pewnie tej zmiany w kodzie więc może ktoś z Panów informatyków by coś ciekawego na ten temat napisał.
Upewnijcie mnie że to będzie działać ;-)