wdrożenia PrestaShop

Serwer kei.pl zużycie cpu

• 2 Odpowiedzi
  • 7890 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline clon

• Nowy
  • *
  • 6
  • 0
Serwer kei.pl zużycie cpu
« dnia: Marzec 20, 2011, 10:13:35 pm »
Witam
Mam zainstalowane dwa sklepy na kei.pl ( kupdywan.pl i i-dywany.pl) gdzie pierwszy z nich raczej ciągnę ze względu iż już mam dwa na home.pl na innym oprogramowaniu postanowiłem wybrać kei również na dobre opinie.
Dzisiaj dostałem wiadomość od operatora:
Witam serdecznie,
Nasze mechanizmy monitorujące wykorzystanie parametrów serwera wykazują, że Państwa serwisy na serwerze ....kei.pl generują ponad  5% obciążenia CPU serwera referencyjnego.
Dopuszczalny, bezpieczny limit, który nie powoduje zagrożenia dla działania usług współdzielonych (pakiety hostingowe) to maksymalnie 5% obciążenia CPU serwera referencyjnego.
W przypadku przekraczania powyższego limitu, konieczne jest umieszczenie serwisów na platformie Luna z właściwymi parametrem zasobów.
[...] Uwaga! W przypadku  nie podjęcia  wspomnianych działań będziemy zmuszeni zablokować Państwu dostęp do usługi z powodu zagrożenia dla działania usług współdzielonych.

Abonament roczny LUNA od 1200 zł + VAT
obecny Biuro Extra  150 zł + VAT promocja (300 netto) transfer 500 GB m/c / 6000 GB rok

Panowie co dokładnie jest z tym z serwem, w sklepie jeszcze niema całego asortymentu ledwie minął miesiąc  a tu taki ząk czy jakiś robot się zaplatał i dziobie.

Proszę o podpowiedź sugestie czy inwestować w ten serwer. Już żałuję że nie zostałem z home.pl

*

Offline Marko

• Nowy
  • *
  • 5
  • 0
Odp: Serwer kei.pl zużycie cpu
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 20, 2011, 11:10:35 pm »
Dla mnie to wyciąganie kasy. Wystarczy poczytać np tu: http://www.webhostingtalk.pl/topic/4994-opinia-keipl/ nie jesteś sam:(.
Miałem kiedyś problemy podobne z cal.pl już nie mam bo zmieniłem hosting co Tobie tez radze.

*

Offline clon

• Nowy
  • *
  • 6
  • 0
Odp: Serwer kei.pl zużycie cpu
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 20, 2011, 11:32:46 pm »
Dzięki za podpowiedź z tego wynika iż kei.pl raczej nadaje się na wizytówka firmy z prostym szablonem i nie często odwiedzanym żeby się serwer nie przegrzał.
Szkoda ze przeoczyłem te ich 5% zasobów serwera.
Zabieram zabawki i trzymam się nadal z home.pl. Po miesiącu działania sklepu grzeją się serwery to co by pomyśleć jak strona by się zbliżała do top10 POŻAR NA WAWELU.

Po przeczytaniu podesłanego wątku LUNA nie jest wyjściem

Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii statystycznych oraz w celu dostosowania naszego serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników. W programie służącym do obsługi internetu można zmienić ustawienia dotyczące cookies.Korzystanie z naszego serwisu internetowego bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia.Ok