Sklep zainstalowałem niedawno, skonfigurowałem, poradziłem sobie z przystosowaniem do swoich potrzeb i wszystko generalnie śmigało jak trzeba, a tu nagle okazało się, że nie mogę zarejestrować nowego użytkownika.
Przy rejestracji wyskakuje mi bowiem błąd:
Wystąpił 1 błąd:
01. urodziny jest wymagane.
Przekopałem cały internet, to forum również, i znalazłem jedynie informację o możliwości wyłączenia opcji daty urodzin z formularza, w plikach themes/prestashop/authentication.tpl oraz identity.tpl. Tak też zrobiłem, ale komunikat nie zniknął mimo tego, że w formularzu nie ma już pól wyboru daty urodzin.
Nie wiem co się stało, kiedy i dlaczego, rejestrację testowałem na dość wczesnym etapie konfiguracji, więc możliwe, że coś schrzaniłem po drodze. Postanowiłem więc zrobić upgrade do najnowszej wersji z 1.4.3 do 1.4.4.0
Upgrade przeprowadziłem zgodnie z instrukcją i bez problemów. Problem niestety nie zniknął. I nie ma znaczenia czy korzystam z domyślnego tematu czy mojego własnego, więc to nie może być kwestia plików tpl.
Proszę pomóżcie, ręce już mi opadły, bo przecież sklep jest w tej chwili kompletnie bezużyteczny... Nie można się ani zarejestrować ani dokonać zakupu bez rejestracji (w opcji bez rejestracji też jest formularz i mimo braku opcji wyboru daty urodzin, tam też wyskakuje ten sam błąd).