Drodzy forumowicze,
chciałabym podziekować za wszelkie rady zamieszczone na tym forum. Wybrałam to miejsce bo buduję sklep na home.pl. Wszystko śmiga na preście 1.4 polska wersja. Korzystam z darmowego maila na gmailu.
Na home ustawiłam sobie subdomenę z przekierowaniem na katalog /sklep (domena główna wskazuje na folder /kreator gdzie mam całą resztę strony) bo inaczej automatycznie mnie przekierowywało na stronę główną ze sklepu.
Wrzucając pliki presty na ftp katalog sklep, korzystałam z filezilla, przesył binarny.
Założyłam folder /tmp z uprawnieniami777 w folderze mojego sklepu - dodają się zdjęcia produktu.
ustawiłam smtp (port 465, kodowanie SSL) (są na to rady w wielu innych wątkach)- wysyłają się maile na gmail i wp.
Faktycznie czasem nie zawsze od razu po ustawieniu pokazują się wszystkie nowe opcje (np. nie od razu można wybrać w sklepie wszystkich nowododanych dostawców) ale przecież internet też musi się chwile zastanowić.
Po prawidłowym zalogowaniu administratora wyrzuca mi że nie ma takiej strony więc wpisuję znowu adres sklepu z końcówką admina i okazuje się że jestem zalogowana. nie można mieć wszystkiego nie?
Mam włączone statystyki na home.pl a skrótów cms, php i smtp po prostu nie rozumiem
Jednak powyższe rady brzmią bardzo profesjonalnie.
Dziękuję za wszystkie rady i życzę powodzenia w rozwiązywaniu dalszych problemów.