Kończę obecnie prace nad modułem filtra dla produktów. W wersji 1.0 filtr będzie pozwalał na filtrację produktów:
- po nazwie
- po kategorii
- po producencie
- po cenie
Dodatkowo możliwa będzie zmiana ilości wyświetlanych produktów na jednej stronie oraz wybór opcji sortowania produktów. Filtr działa w pełni poprzez AJAX, założenie jest takie że ma on być szybkim i wygodnym narzędziem dla klientów, za pomocą którego będą oni mogli w łatwy i błyskawiczny sposób znaleźć szukane produkty.
Wiadomo, że im klient dłużej szuka tego co go interesuje tym większe ryzyko że się podda i opuści nasz sklep. Filtr który tworzę działa błyskawicznie obecnie na ok 6 tyś produktów i 1.8 tyś kategorii. Dane ładują się błyskawicznie bez włączonego cache'u (Dodam obsługę cache'owania SQL w kolejnej wersji). Tak więc, jeżeli w Twoim sklepie znajduje się produkt którym zainteresowany jest klient to na pewno szybko go znajdzie!.
Jeżeli jesteś zainteresowany modułem, proszę o kontakt mailowy na kmlynarz@gmail.com - sporo rzeczy robię na raz, ale jeśli będzie zainteresowanie to podbiję priorytet w temacie tego modułu i skończę szybciej.
W późniejszej wersji mam zamiar dorzucić dynamiczne definiowanie kryteriów dla filtra.. coś na zasadzie atrybytów produktów po których będzie można filtrować produkty.