@sower
To prawda, sporo osób tym się kieruje. Jednak są firmy/właściciele sklepów także w Polsce, którzy są w stanie kupić moduł którego nie ma za dramo w markecie. Jeśli tylko uznają, że potencjalny zysk wynikający z posiadania modulu będzie większy niż jego koszt. Pozostaje jednak pytanie jaki jest % takich osób. W Polsce ciągle jeszcze istnieje przeświadczenie, że wszystko co w internecie === "za darmo". To samo tyczy się wykonywanej pracy, nie zależnie od tego czy jesteś grafikiem, copywriterem czy prawnikiem.
PS
Czytałem kiedyś ciekawą historię idealnie pasującą do tematu niestety nie udało mi się tego odnaleźć. Uzupełnię jeśli uda mi się odnaleźć
@mario
Słuszna uwaga. Pozostają jeszcze black box testy*. Myślę, że tego typu forma byłaby dopuszczalna. Przykładowo wersja beta udostępniona na naszym serwerze testowym. Możliwość pełengo testu programu zarówno od strony użytkownika jak i od strony administratora. Co o tym sądzicie?
Dla wielu modułów w Prestastore ich twórcy udostępnili podobne wersje demo na własnych serwerach. Z reguły możliwość administrowania tgo typu sklepem są ograniczone do funkcji modułu (żeby ktoś złośliwy nie namieszał więcej niż trzeba).
* dla niewtajemniczonych (przepraszam że wikipedia ale tak na szybko) -
http://pl.wikipedia.org/wiki/Testy_funkcjonalneDzięki za uwagi. Weźmiemy je pod uwagę przy ewentualnym rozpoczęciu tego projektu. Nie zamykam jednak tematu.