wdrożenia PrestaShop Powiększenie zdjęć moduł

Brak województwa w aktualizacji adresów

• 8 Odpowiedzi
  • 4486 Wyświetleń

*

Offline paolo

• Nowy
  • *
  • 13
  • 0
Brak województwa w aktualizacji adresów
« dnia: Lipiec 19, 2009, 08:33:19 pm »
Cześć

Czy ktoś z Was ma podobny prblem z edycją danych klienta dotyczący województwa ? A mianowicie:
Po zalogowaniu klienta wybieram "Moje adresy" i "Uaktualnij". Pokazuje się Formularz z danymi klienta i przy polu województwa (tłumaczenie z wersji 118 to stan ale z tym już sobie poradziłem) brak jest nazwy województwa widnieje tylko "-" a przecież przy rejestracji podałem województwo...
Co należy zmienić w kodzie żeby wyciągał prawidłowe województwo dla aktualnego klienta ?

Pozdrawiam

*

Offline paolo

• Nowy
  • *
  • 13
  • 0
Odp: Brak województwa w aktualizacji adresów
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 23, 2009, 02:57:56 pm »
Możecie sprawdzić czy u Was też ten problem występuje ?
Czy ktoś Wie jak to rozwiązać ?

*

Offline paolo

• Nowy
  • *
  • 13
  • 0
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 11, 2009, 09:59:23 pm »
Ponawiam pytanie: Czy również u Was występuje ten problem?
Czy ktoś ma pomysł jak to rozwiązać ?

*

Offline Rathi

• Nowy
  • *
  • 6
  • 0
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 12, 2009, 09:21:27 am »
Wydaje mi sie, ze tez mialem ten problem.
Czekam na pelna polska wersje najnowszego PrestaShop i prawdopodobnie wtedy bede migrowal.

*

Offline mitring

• Nowy
  • *
  • 1
  • 0
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 12, 2009, 05:46:40 pm »
Cześć,
pod tym linkiem:http://www.prestashop.com/download/lang_packs/gzip/pl.gzip macie polską wersję językową, w niej są woj. ale inne rzeczy są błędne ;) jak będę miał chwilkę to zrobi się całość ;)

*

Offline paolo

• Nowy
  • *
  • 13
  • 0
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 13, 2009, 09:37:31 pm »
Nie o to chodzi, że brak jest województw. W miejscu, o którym piszę na samym początku, w liście rozwijanej są poprawne województwa. Natomiast moim zdaniem po kliknięciu na uaktualnienie adresu to lista rozwijana powinna wskazywać domyślnie województwo jakie zostało podane w trakcie rejestracji a pokazuje "-", dopiero jak rozwiniesz listę to musisz wskazać województwo. Nie wyciąga prawidłowo informacji o województwie dla danego klienta.
Próbuję zmienić w kodzie pliku adress.tpl ale jak na razie bezskutecznie...

*

Offline paolo

• Nowy
  • *
  • 13
  • 0
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 15, 2009, 09:16:01 pm »
uff... :)
Nowa wersja Prestashop PL12_6  ma już ten błąd poprawiony. w pliku address.tpl brakowało funkcji
$(function(){ldelim}
   $('.id_state option[value={if isset($smarty.post.id_state)}{$smarty.post.id_state}{else}{$address->id_state|escape:'htmlall':'UTF-8'}{/if}]').attr('selected', 'selected');
{rdelim});

w sekcji <![CDATA[]>

Jak ktoś chce to u siebie poprawić a nie chce zmieniać wersji na najnowszą to wystarczy dograć podmienić plik address.tpl.

Pozdrawiam

*

Offline paolo

• Nowy
  • *
  • 13
  • 0
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 29, 2010, 04:19:06 pm »
Odświeżam temat.
W prestashop PL 12 30 znów pojawia się ten błąd. Sprawdźcie proszę czy macie również brak w tym miejscu. Teraz tonawet po wybraniu wojewodztwa w oknie edycji nie uaktualnia go w bazie. Skopiowanie plików z 12 6 nie pomogło.  Czyżby coś innego teraz zostało zmodyfikowane co powoduje ponownie ten błąd...
Jeśli ktoś ma rozwiazanie to poproszę o informacje

*

Offline paolo

• Nowy
  • *
  • 13
  • 0
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 30, 2010, 10:05:01 pm »
.... moje nie dopatrzenie. Wszystko dizała prawidłowo od wersji PRESTASHOP 12_6 PL w 12_30 PL jest również ok.
ABy województwa przy aktualizacji adresu zapisywały się, to trzeb mieć ustawione w Back Office -> Wysyłka -> Kraje -> Polska zaznaczone wymaganie (stanów) województw. Ja tego po w graniu nowej wersji 12_30 nie zrobiłem i miałem niewymagalność województw i przy wszystkich operacjach na województwach pomijane były wprowadzone zmiany.
zamykam temat ;).

Pozdrawiam