nie wiem czy piszemy o tej samej instalacji - ale problem ten sam
dodam ze przy defaulowej instalacji w tym samym środowisku miniaturki generują się poprawnie, także ze znakiem wodnym
także w środowisku docelowym jw. jeżeli dodamy obrazek ręcznie/pojedynczo do produktu dodawany jest poprawnie ze znakiem wodnym, jednak przy generowaniu globalnym ten sam obrazek/miniaturki sa ponownie generowane, jednak już bez znaków wodnych (tak wiec prawa zapisu są, jak i samo powtórne generowanie obrazków się odbywa poprawnie, tyle już w tym wypadku nie dodaje watermark)
tak wiec nie widzę za bardzo związku z wydajnością serwera czy konfiguracją systemu/php
chyba ze Presta ładuje wszystkie obrazki naraz przy generowaniu globalnym, w co wątpię
jeżeli jednak się mylę to proszę o przybliżenie/oświecenie w czym dokładnie z tą wydajnością i gdzie może być problem
a ew. jeżeli ustawienia to jakie powinny być ? ... ew. może ktoś ma pomysł co i gdzie sprawdzić aby wykluczyć poszczególne podejrzenia
z tego co wiem sklep był przenoszony i były w nim robione jakieś zmiany, wiec ja raczej stawiam na jakiś błąd wew. konfiguracji skryptu bądź w jakimś zmienionym pliku presty, ale jw. może ktoś ma pomysł gdzie szukać dalej