wdrożenia PrestaShop Powiększenie zdjęć moduł

Problem ze zdjęcami produktów

• 1 Odpowiedzi
  • 2054 Wyświetleń

*

Offline konkill

• Nowy
  • *
  • 1
  • 0
Problem ze zdjęcami produktów
« dnia: Kwiecień 24, 2012, 12:56:33 pm »
Witam,

mam taki problem. Zaimportowałem produkty z innego oprogramowania sklepu a mianowicie sote.
Wszystko niby OK, ale jest problem ze zdjęciami. Wgrałem je na serwer i teraz tak, przy produktach na sklepie na presta link bezpośredni do zdjęcia wygląda tak: 319-home/ekierka.jpg
gdzie w starym sklepie adres wygląda tak: /products/218451/images/thumbnail/large_analfabeta_brakzdjecia.jpg

Na czym polega problem?

Mianowicie na presta na serwerze nie ma takiego folderu jak 39-home, tym samym nie ma tam żadnych fot,  dlatego przy produktach nic się nie wyświetla i nie mam pojęcia jak rozwiązać ten problem.
Zdjęcia wgrałem na serwer i są w takich folderach jak na starym sklepie czyli np. products/218451/images/thumbnail/large_analfabeta_brakzdjecia.jpg

Ktoś może pomóc jak zmienić odrazu przy wszystkich produktach ścieżkę do plików obrazków ? Aby była taka : products/218451/images/thumbnail/large_analfabeta_brakzdjecia.jpg
a nie 319-home/ekierka.jpg na przykład?

Z góry dziękuje za pomoc.

*

Offline design4VIP

• user
  • Mieszkaniec
  • 3,866
  • 131
    • design4VIP z innej strony...
  • PrestaShop: PS
  • Status: Programista
Odp: Problem ze zdjęcami produktów
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 24, 2012, 04:21:38 pm »
presta pobiera zdjecia z katalogu img/p

nazwy zdjec np. 39-home generowane sa automatycznie przez przyjazny URL, ktory, z tego co piszesz, napewno masz wlaczony. raczej ot tak nie da sie teraz zmienic linkow do zdjec, ktore masz pobrane z Sote. jezeli przenosiles zdjecia poprzez pliki CSV to sprawa jest prosta, wystarczy w kolumne zdjecia wpisac tylko linki pobrane i presta juz automatycznie pobierze i gra sobie odpowiednie zdjecia, jezlei wgrywales w inny sposob to raczej moze byc problem
design4VIP z innej strony...