wdrożenia PrestaShop Powiększenie zdjęć moduł

Błąd API

• 4 Odpowiedzi
  • 6308 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ujek

• Nowy
  • *
  • 6
  • 0
    • Sklep BHP
Błąd API
« dnia: Lipiec 31, 2012, 08:12:54 pm »
Witam,
Czy ktoś używający API wbudowanego w prestę spotkał się z takim problemem iż api jedynie wysyła produkty ale już nie odbiera informacji o ewentualnych zamówieniach?
Zainstalowałem u siebie platformę "Lengow", jest to platforma sprzedażowa ebay, rakuten, amazon etc.. Puki używałem serwera 1und1 w zasadzie było wszystko okej, ale męczył mnie niemiecki support i wróciłem na nasze polskie rodzime serwery. Od tego czasu właśnie mam problem z api - wymaga ono curl, co jest włączone na serwerze.. plik .htaccess też jest okej.. Ale ciągle mam błąd api
Nie można sprawdzić czy uwierzytelnianie i przepisywanie URL są obsługiwane przez serwer. Funkcjonalność ta jest wymagana do poprawnej pracy usług sieciowych. Upewnij się że odpowiednie rozszerzenia zostały zainstalowane lub skontaktuj się z administratorem serwera.
.
Czy ktoś mi może powiedzieć o co tam chodzi? Jakie funkcje serwera muszą być uruchomione aby api działało poprawnie?
Z góry dzięki za info:)
pozdr.

*

Offline mario

• Mieszkaniec
  • 640
  • 0
Odp: Błąd API
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 31, 2012, 08:56:39 pm »
Nie wiem z jakiego hostingu korzystasz
niektore funkcje php moga byc poblokowane, przesadne wzgledy bezpieczenstwa
za te komunikaty odpowiada metoda displayList w tabs/AdminWebservice.php
tam masz tez co jest sprawdzane, wiec bedziesz wiedzial co jest wymagane
mod_auth_basic, mod_rewrite, simpleXML
jesli masz te moduly i rozszerzenia, i dalej sypie ci tym komunikatem, to zakomentuj:
//$this->displayWarning($warnings);

Integracja wf-mag presta
freelancer

*

Offline ujek

• Nowy
  • *
  • 6
  • 0
    • Sklep BHP
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 01, 2012, 09:46:27 am »
Dzięki za odpowiedź ale to nie jest dalej to....
Korzystam z hostingu linuxpl.com..
Wiesz co, komentowanie raczej nie wchodzi w grę bo to niczemu nie pomoże.. API w dalszym ciągu nie działa mimo że moduły te są włączone :/, witki mi już opadają..
Uruchomię sobie jeszcze sklep pod inną domeną na starym serwerze i porównam odpalone funkcje, może tam coś znajdę..
Jak ktoś ma jeszcze jakieś pomysły jak to API naprawić, to proszę o podpowiedzi :)
z góry dzięki ;)

*

Offline ujek

• Nowy
  • *
  • 6
  • 0
    • Sklep BHP
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 04, 2012, 03:49:39 pm »
W logach serwera znalazłem takie cuś:
[warn] [client 95.131.xx.xx] mod_fcgid: stderr: PHP Fatal error:  Call to undefined method Customer::addWs() in /home/active/domains/moja-domena.pl/public_html/classes/WebserviceRequest.php on line 1408
[Fri Aug 03 00:42:41 2012]
Co to cudo może oznaczać?
z góry dzięki

*

Podemski

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 10, 2012, 12:25:46 am »
W klasie customer nie ma metody addWS()