Cześć,
zgodnie z zapowiedziami wrzucam swoje nowe moduły do Presta:
1. Nowy moduł płatnosci.pl. Różnica między nim a poprzednim polega na tym, że tworzy nowe zamówienie od razu po otrzymaniu od platnosci.pl informacji o rozpoczęciu przetwarzania płatności. Gdyby ktoś chciał uaktualnić poprzednią wersję, należy odinstalować moduł, wrzucić nowy i zainstalować jeszcze raz.
2. Moduł Dotpay. Wstępnie przetestowany, wygląda że działa. Nie mogę zmusić Dotpay'a, żeby po zakończeniu płatności pokazał przycisk powrotu do sklepu. Będę próbował z nimi rozmawiać. Nie wpływa to na funkcjonowanie płatności w Dotpay.
3. Moduł porównywarek Pricewars, generuje xml'a dla Ceneo, Nokaut, Skąpiec, Radar i okazje.info. Jedyna rzecz do skonfigurowania to ew. id sklepu dla Skąpca. Przypisanie kategorii sklepu do porównywarki pozostawia obsłudze. Biorą kupę pieniędzy za usługę, więc niech się do czegoś przydadzą. Wyboru porównywarek dokonałem w oparciu o statystyki ruchu znanych mi serwisów na alexa.com. Jeżeli znacie jakieś inne porównywarki godne polecenia których ktoś czasem używa, dajcie znać. Dopiszę stosowny eksport.
Proszę o informacje jeżeli z modułami będą jakiekolwiek problemy, lub jeżeli pojawią się ewentualne sugestie.
Rozwój modułów sponsorował sklep
http://www.grifo.pl, oczywiście oparty na Presta. W imieniu właścicieli zapraszam do odwiedzin. Ew. piwo za moduły można przesyłać na adres sklepu grifo.pl. Pijam czeskie
Pozdrawiam,
Jacek