wdrożenia PrestaShop

Wyłączenie wyświetlania wszystkich produktów

• 4 Odpowiedzi
  • 4266 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Milo(SZ)

• Nowy
  • *
  • 10
  • 0
    • delikatesymilo.pl
Wyłączenie wyświetlania wszystkich produktów
« dnia: Wrzesień 24, 2010, 11:33:18 am »
Witam serdecznie,

Jestem początkującym użytkownikiem presty. Chciałbym się dowiedzieć czy jest możliwość wyłączenia wyświetlania wszystkich produktów we wszystkich kategoriach. Chodzi mi o to, że mam mnóstwo artykułów w każdej kategorii i jakoś nie mam zamiaru klikać 10 tysięcy razy w poszczególny produkt aby wyłączyć jego wyświetlanie. Stąd nasuwa się moje pytanie... Czy możliwe jest wyłączenie wyświetlania wszystkich produktów w poszczególnych (lub wszystkich kategoriach)...Z góry dziękuję za szybką odpowiedź. Pozdrawiam...

- Milo(SZ)

*

Offline chemar

• Mieszkaniec
  • 394
  • 5
Odp: Wyłączenie wyświetlania wszystkich produktów
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 24, 2010, 12:52:00 pm »
Najszybciej to zrobisz wykonując zapytanie UPDATE na bazie.

*

Offline Milo(SZ)

• Nowy
  • *
  • 10
  • 0
    • delikatesymilo.pl
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 24, 2010, 01:07:23 pm »
Nie za bardzo rozumiem jak to zrobić przez zapytanie Update. Produkty pozostaną dalej w danych podkategoriach? Czy mógłbyś mi dać jakąś wskazówkę jak wyłączyć wyświetlanie wszystkich produktów w poszczególnych kategoriach produktów? Używam wersji 1.3.1.1

Widzę, że jesteś doświadczony w obsłudze więc kolejne pytanie: Czy jest możliwość przeniesienia kilku produktów "na raz" to konkretnej podkategorii? Dzięki za poświęcony czas. Pozdrawiam!

*

Offline Milo(SZ)

• Nowy
  • *
  • 10
  • 0
    • delikatesymilo.pl
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 24, 2010, 01:59:06 pm »
Poradziłem sobie - dzięki wielkie!

Pozostała druga część zapytania: Czy jest możliwość dodania kilku produktów za jednym razem do konkretnej kategorii? Dzięki za wszelkie info... Pozdrawiam!

*

Offline chemar

• Mieszkaniec
  • 394
  • 5
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 24, 2010, 09:04:00 pm »
Zalezy od tego czy dane produkty masz juz w bazie czy nie. Jezeli nei to przez import w adminie a jezeli posiadasz juz w sklepie te produkty to podobnie jak poprzednia odpowiedz. Poprzez zapytanie sql na bazie danych stosujac zapytanie update. Powiedz jak rozwiazales pierwszy problem bo moze lekko modyfikujac pierwszy problem rozwiazesz drugi.

Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii statystycznych oraz w celu dostosowania naszego serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników. W programie służącym do obsługi internetu można zmienić ustawienia dotyczące cookies.Korzystanie z naszego serwisu internetowego bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia.Ok